Berlin’den tepkimizi yükseltelim 

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • KCDK-E ve KON-MED, Kürdistanlılar ile dostlarını “İşgal ve İhanete Karşı Kürdistan'ı Savun!” sloganıyla yarın Berlin’de yapılacak merkezi bir yürüyüşe davet etti. 

HAKAN TÜRKMEN/BERLİN

Almanya’da yaşayan Kürdistanlılar ile dostları, Türk devletinin KDP’nin ortaklığıyla Medya Savunma Alanları’na yönelik 17 Nisan’da başlattığı işgal saldırılarına karşı bu hafta sonu da alanlarda olacak. Başkent Berlin’de yarın “İşgal ve İhanete Karşı Kürdistan'ı Savun!” sloganıyla merkezi bir yürüyüş yapılacak. Potsdamer Platz’da Cumartesi günü saat 11.00’de başlayacak yürüyüşe Almanya genelinden katılım olacak. 

Hummalı bir çalışma yürütülüyor 

Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Fatoş Göksungur’un da dahil olduğu bir grup tarafından esnaf, ev ziyaretleri, bildiri dağıtımı ile işgale ilişkin bilgilendirme yapılarak, yürüyüşe katılım çağrısı yapılıyor. Halle ve Dresden kentlerinde de eylemle ilgili halk toplantıları düzenlendi. Burada konuşan KON-MED Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt “İşgaller karşısında topyekun mücadele yürütmemiz gerekir” dedi. FED-KURD Eşbaşkanı Kerem Gök de “Katliamlarının önüne geçmek için tepkimizi yükseltelim” çağrısını yaptı.

Sessizliğe karşı ayağa kalk

KCDK-E de yaptığı yazılı açıklamada işgal saldırılarına sessiz kalmanın Kürdistan ve bölgede yeni soykırımların ortağı olmak anlamına geldiğini belirtti. Açıklamada saldırılara sessiz kalarak Türk devletine destek veren ABD ve NATO başta olmak üzere uluslararası güçler üzerinde baskı oluşturmak için harekete geçilmesinin önemine vurgu yapıldı. Türk devletinin gerillaya ve Kürt halkına karşı uluslararası sözleşmelerle yasaklanmış kimyasal silahları kullanılmasına da tepki gösterilerek, “İnsanlık suçu olan kimyasal silahların Kürdistan’da kullanılmasına karşı ey insanlık değerlerini korumak için ayağa kalk” çağrısı yapıldı. 

Almanya'daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED) ise “Yürüyüşe katılarak Almanya hükümetinin sessizliğini sonlandırabiliriz” mesajını verdi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.