Bielefeld DKTM’de yeni dönem

Yurt Dışı Haberleri —

Bielefeld DKTM

Bielefeld DKTM

  • Almanya’da Bielefeld DKTM kongresini yaparak 50 kişilik meclisini seçti. Yeni Eşbaşkanlar Sibel Yaylagül ve Nuri Koyun oldu. Eşbaşkanlar kadın ve gençlere yönelik çalışmalara öncelik vereceklerini ve Kürtçe kurs açmanın yeni dönemde öncelikleri olduğunu söyledi. 

ARAT ARARAT/BİELEFELD

Bielefeld DKTM’de yapılan kongreye KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, AGİF temsilcisi Ahmet Taşkın, Avrupa Devrimci Komin İnisiyatifi Temsilcisi Hüseyin Taş, Bielefeld Şex Seit Cami Başkanı Bişar Topaloğlu, Êzîdî Kadın Hareketi Temsilcisi Sosin Kartal ve delegeleri, Alman gençleri ve Kurdistanlılar katıldı.

Meclisler halkın iradesidir
Kongrede bir konuşma yapan KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, herkesin kendi çıkarına göre pozisyon aldığı 2. yüzyılda Kürtlerin rolünün önemli olduğuna vurgu yaparak, “Bizlere büyük sorumluklar düşüyor. Kapitalizm bugün çözüm üretemiyor. Bu yüzyılda Önderliğimizin paradigması dünya devrimcilerinin umudu haline gelmiştir” dedi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigmasının 3 ayağından biri olan meclislerin önemine vurgu yapan Koç, “Meclisler halkın ihtiyaçlarına göre kendini örgütler ve çözüm üretir. Kimse tek başına meclis olamaz. Burası halkın iradesinin temsiliyetidir” diyerek, meclis çalışmalarında herkesin söz sahibi olduğunu belirtti.

Kollektif çalışma vurgusu

Mali raporu ardından 1 yıllık faaliyet raporu da okundu. Raporun ardından yapılan değerlendirmelerde dernek üyelerinin sayısının eksikliği ve komisyon çalışmalarının yetersizliğine vurgu yapılarak, halk buluşmaları ve sosyal etkinlikler ile iltica kamplarına gelen kitle ve gençlerle iletişimin zayıf olduğu belirtildi. Meclislerin toplumun ihtiyaç ve sorunlarına dönük çalışmalarının eksik kaldığı kaydedildi.  

Yaklaşık 40 yıldır mücadele içinde yer alan Apê Süleyman da meclis çalışmalarına ilişkin eleştirilerini dile getirirken, “Meclisler rolünü oynamıyor. Mücadelemiz büyüdü ama Bielefeld’de meclis yürümüyor. Eşbaşkanlar daha özgün arkadaşlardan seçilmeli. Halk, meclis çalışmalarına ortak olmalı” dedi. 

Kadın çalışmalarında eksik kaldık
Bielefeld DTKM 16. dönem Eşbaşkanı Ayşe Çelik ise özellikle kadınlara yönelik çalışmalarda eksik kaldıklarını belirterek, “Pratik çalışmaların yoğunluğu nedeni ile farklı projeler gerçekleştiremedik. Örneğin çok istediğim kadın komisyonunu kuramadık” dedi.

50 kişilik Meclis seçildi
Kongreye katılan Avrupa Devrimci Komin İnisiyatifi Temsilcisi Hüseyin Taş, AGİF temsilcisi Ahmet Taşkın ve Bielefeld Şex Sait Camı Başkanı Bişar Topaloğlu da iyi niyet ve başarı dileklerini paylaştı. Tartışmalar ardından 50 kişilik yeni bir meclis oluşturulurken, eşbaşkanlığa Sibel Yaylagül ve Nuri Koyun seçildi.

Derneği aktifleştireceğiz
Gazetemize konuşan yeni Eşbaşkan Sibel Yaylagül önceliğinin kadınlara ve gençlere yönelik çalışmalar olacağını vurguladı: “Bielefeld’de yaşayan halk ile iletişimimizi güçlendirmeye çalışacağız. Kadınların el emeği ile ürettikleri ürünlerin satışlarını organize edeceğiz. Kadınlarla buluşma yöntemleri geliştirerek kendi kurumlarına sahiplenme bilincini vermek için çalışacağız. Dernek binamızda folklor, koro, müzik çalışmaları başlatacağız. Kürtçe kurslar başlatmayı hedefliyoruz.”

Gençler için ön açıcı olacağız
Bir diğer Eşbaşkan Nuri Koyun ise yeni dönemde yapacakları çalışmalara ilişkin şunları söyledi: “Kültür çalışmalarına ağırlık vereceğiz. İnançlar arasındaki bağları güçlendireceğiz. Gençliğe güçlü çalışma yürütmesi için ön açıcı olacağız. Dış ilişkileri güçlendireceğiz. Toplum arasında ayrımcılığa izin vermeyeceğiz.”

Hildesheim’de kongre gerçekleşti
Öte yandan Hildesheim DKTM ise 10. kongresini gerçekleştirdi. Kongrede DKTM çalışmaları masaya yatırılırken, “Dönemin ruhu ve içinde bulunulan tarihi sürece denk bir duruşlara meclise sahip çıkağız” mesajı verildi. 


paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.