Binler PKK için Luzern’de buluştu

Yurt Dışı Haberleri —

Luzern'de coşkulu kutlama

Luzern'de coşkulu kutlama

  • Kurdistanlılar PKK’nin 45. yıl dönümünü coşkulu etkinliklerle kutluyor. İsviçre’nin Luzern kentinde bir araya gelen binler, “Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm” hamlesi sahiplenilirken, “Özgülük kazanacak” mesajı verildi.

Partiya Karkerên Kurdistan’ın (PKK) 45. kuruluş yıl dönümü, binlerce Kurdistanlı ve dostlarının katılımıyla İsviçre’nin Luzern kentinde coşkulu bir şekilde kutlandı. Etkinliğin düzenlendiği Luzern Messe Spor salonunu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, PKK’nin öncü kadroları ve devrim mücadelesinde hayatını kaybedenlerin posterlerinin yanı sıra, PKK, KCK bayrakları ile süslendi. 10 Ekim’de startı verilen “Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa siyasi çözüm” hamlesinin sahiplenildiği etkinlikte, PKK’nin 45 yıllık özgürlük direnişi selamlandı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan CDK-İsviçre divanından Mehmet Arslan ve Zeynep Elih, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış mutlak tecride dikkat çektiler.

Etkinlikte konuşan siyasetçi Fuat Kav, PKK’nin 46. mücadele yılını selamlayarak, “PKK’nin kuruluşu Kurdistan ve Türkiye ve hatta dünya tarihine damgasını vurmuştur. Bugün bütün dünya ve Ortadoğu halkları, PKK’nin iradesi kırılmaz ve denklem dışı bırakılmayacak bir güç haline geldiğini çok iyi biliyor. Bu gerçeği hem PKK’nin dostları hem de düşmanları da çok iyi biliyor” şeklinde konuştu.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış mutlak tecride de dikkat çeken Kav, “Öcalan özgürlük Kürt sorununa siyasi çözüm” hamlesinin sahiplenilmesi ve büyütülmesi gerektiğini vurguladı. Öcalan’a özgürlük talebinin artık uluslararası alanda büyük gerçeklik haline dönüştüğünü ifade eden Kav, “Bizler bu tecridi kırıp Başkan Apo’yu özgürleştireceğiz. Artık zaman Başkan Apo’ya özgürlük zamanıdır” diye kaydetti.
Yapılan konuşmaların ardından İsviçre Folklor Ekibi (Govenda Swisre) sahne aldı. Binlerce Kurdistanlı ve dostunun katıldığı etkilikte sanatçılar, Kawa Urmiye, Şiyar û Dijwar, Ali Jiyan, Zozan Zudem, Farqin Azad, Koroya jin a Basele’nin seslendirdiği şarkılar eşliğinde halaylar çekildi. LUZERN

 

Marsilya’da özgürlük yürüyüşü

Fransa’nın Marsilya şehrinde yüzlerce kişi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürüyüş düzenledi. Eylemde PKK yasağının kaldırılması da talep edildi. Tarihi Canebiere’den Avrupa Parlamentosu temsilciliği önüne kadar yürüyen eylemciler PKK flamaları ve bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıdı.
“Be Serok Jiyan Nabe” sloganları atan kitle aşırı soğuğa rağmen yürüyen yüzlerce kişi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanmasını talep etti. Türkiye ve Kurdistan’da zindanlarda bulunan PKK’li ve PAJK’lı tutsakların başlattığı açlık grevinin de selamlandığı yürüyüşte gerilla için sloganlar atıldı. Eylemde yapılan konuşmalarda PKK yasağının kaldırılması da talep edildi. MARSİLYA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.