Bir oyunuz diktatör devirir

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • İsviçre’de 29 Nisan’da başlayan oy verme işlemi beşinci gününde. 105 bin seçmenin olduğu İsviçre’de 4 günde 31 bin 629 kişi oy kullandı. 

ÖNER POLAT/ZÜRİH

HDP’nin 2018 seçimlerinde birinci olduğu İsviçre’de Zürih, Bern ve Cenevre’de oy kullanılıyor. Seçimlerde Yeşil Sol Parti her yönüyle en görünür olan parti konumunda. Hafta sonu 26, hafta içi 20 sandığın kurulduğu İsviçre’de Yeşil Sol Parti iki vardiya sandık görevlisi görevlendirirken diğer partiler ise genelde aynı kişileri görevlendiriyor.

Sadece oy vermek yetmez
Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) kurucu eşbaşkanı ve Yeşil Sol Parti Avrupa Koordinasyon üyesi Tuncay Yılmaz, bu ceberut sistemden kurtulmak için sadece oy vermeyenin yetmeyeceğini ifade ederek “Oy kullansın kullanmasın herkes iş, okul arkadaşını, dostunu aramalı. Oy vermeye, sandığa götürmeli. Ben gittim oyumu kullandım dediğimiz sürece ne yazık ki örgütlü kötülük yurt dışında da daha ileri pozisyonda olacak” diyerek örgütlülüğün önemine vurgu yaptı. 

Tarihi fırsat
Yeşil Sol Parti Avrupa koordinasyonu üyesi Amed eski Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı ise seçimlerin yaşatılan acıların bir intikamı olarak ele almak gerektiğine vurgu yaparak “30 yıldan beri halkımız her seçimde iradesini güçlendirdi. Son 5-6 yıldır da çok acılar çekti, bedeller ödedi. Gün intikam alma günü. Sandıkta sadece oyunu kullanmayacak, katledilen, öldürülen, sürgüne gelenlerin intikamı da alınacak” diyerek bu seçimin bir tarihi fırsat olduğunu belirtti.

Oyunuzu kendinize verin 
“Kurdistan ve Türkiye’de mücadele veren halkın sesi olmalıyız” diyen Anlı, halklar el ele verirse bu diktatörün sonunu getirebileceğini belirtti. Anlı, “Özgürlümüz, onurumuz, geleceğimiz yeni bir başlangıç için yarım saatinizi ayırarak oyunuzu kullanın. Bir oyunuzu kendinize, bir oyunuzuda Türkiye’de ki değişime verin. Umudumuz var, kazanacağız” dedi

Haksızlığa karşı
İç Anadolu Kürtlerinden, bir dönem Türk-İslam Birliği başkanlığı yapan Ömer Kızıler, Konya Kulu Tuzyaka köyünden. Kızıler, 39 yıl Avusturya’da ve 14 senedir de Bern’de yaşıyor.  Kızıler, Haksızlığa karşı ve Kürt olduğum için milletvekilliği için Yeşil Sol’a, cumhurbaşkanlığı içinse Kılıçdaroğlu'na oy verdiğini belirtti.

Çıkıp gelin oy kullanın
Yeşil Sol gönüllüsü olarak görev yapan Rabia Baldemir, sadece hafta sonu sandık başında bir yoğunluk olduğunu söyleyerek, “Kadınlar, gençler, işçiler, emekçiler, geleceğimize yön vermeye, değiştirmeye, dönüştürmeye ihtiyacımız var. Bir oy bizler için çok değerli. Çıkın gelin oylarınızı kullanınki herkes için iyi bir yaşam mümkün olsun” diye konuştu.

Sadece 3 gün kaldı
Yeşil Sol Parti İsviçre Koordinasyonu üyesi Batman eski Belediye Eşbaşkanı Nejdet Atalay oy kullanmak için sadece 3 gün kaldığını belirterek, “Oy kullanmayı son güne bırakmayalım. Belirlenen seçmen sayısı ile oy kullanan seçmen  oranı oldukça düşük. Bu seçim herbirimiz için kader tayin edici nitelikte. Bu bakımdan herkes ahlaki, vicdani ve hukuki sorumluluğunu yerine getirmeli” dedi.

Kullanılmayan her oy Erdoğan’a yarar
Atalay, “Sayın Kılıçdaroğlu’nu seçtiremezsek, büyük bir çoğunlukla meclise girsek dahi yine Erdoğan'ın bizi terörize etmesi ve bütün yoldaşlarımızı, parlementerlerimizi zindanlara atma olasılığı artacak. Bu yüzden bir oyu Kılıçdaroğlu’na bir oyuda Yeşil Sol Parti'ye vermeliyiz” diyerek kullanılmayan her oyun Erdoğan rejiminin devamı yönünde yapılan bir tercih olduğunu belirtti.

Yanlış oy kullanmayın
Bern Türk Elçiliğinde sandık görevlisi olan Şevket Bakan seçim sürecinde oy kullanırken çoğu seçmenin yanlış oy kullandığına dikkat çekerken “Seçmenlere nasıl oy kullanacaklarına yönelik yardımda bulunuyoruz. Herkes oyunu doğru kullanmalı. Bir oy bir diktatör devirir” diye konuştu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.