‘Bir saniye bile beklemeden’

Yurt Dışı Haberleri —

KCDK-E

KCDK-E

  • Avrupa Kürdistanlılar Toplum Merkezi (KCDK-E), yayınladığı basın açıklaması ile Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarını kınadı, Kürt halkı ve dostlarını eyleme çağırdı.

“Kürt’ün onuru, toprağı, özgürlüğü ve geleceği yok edilmek isteniyor” diyen KCDK-E’nin açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

İlk saldırı değil

* BM’nin yasal güvencesi altında olan Mexmûr Kampı, Birleşmiş Milletler, Irak merkezi hükümeti ve KDP’nin Türk devleti ile yaptığı anlaşma sonucunda uluslararası sözleşmeler hiçe sayılarak bombalandı. Bu ilk değil. Türk devleti, tam 28 yıldır, soykırımda Türk devleti, NATO ve KDP’nin göz yumup onaylaması sayesinde saldırıyor.

Hezimete uğrayınca…

* Güney’de giriştiği soykırım saldırılarında tam hezimet ve yenilgi yaşayan işgalci Türk ordusu, çareyi sivil halkı katletmekte arıyor. Türk devleti, KDP’nin parsel parsel sattığı topraklarda üsler kurarak, halkın malını çalarak topraklarımızı gasp ediyor. Toprak demek, vatan, onur ve kimlik demektir. Toprağına ve onuruna sahip çıkmak için kimse beklememeli, kurtarıcı aramamalı, seferber olmalıdır.

* Soykırımcı Türk devletinin işgal saldırıları, uluslararası güçlerin gözleri önünde ve onayı ile gerçekleşiyor. Demokrasi ve insan haklarından yana iseler, bunu bir an önce göstermelerini ve uluslararası hukukun gereğini yapmalarını talep ediyoruz.

Elinizden ne geliyorsa…

* Onurlu Kürt halkı, özgürlük özlemini mutlaka gerçekleştirecek, zafere ulaşacaktır. KCDK-E olarak yurtsever halkımıza mücadeleye her zamankinden daha fazla sahip çıkma ve bir saniyeyi bile boşa harcamadan seferber olma çağrısı yapıyoruz. Dostlarımızı, devrimcileri ve tüm insanları da Kürt soykırımı gerçekleştirmek isteyen Erdoğan’a ve işgalci Türk devletine karşı ellerinden ne geliyorsa yapma çağrısında bulunuyoruz.

 HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.