Büyük davanın yurtseveriydi

Yurt Dışı Haberleri —

Mehmet Subaşı

Mehmet Subaşı

  • Paris’te uzun yıllar boyunca özgürlük mücadelesine coşkusunu ve fedakarlığını eksiltmeden büyük emek veren Mehmet Subaşı yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle hayata veda etti.

 

Mehmet Subaşı, Kürdistan Özgürlük Mücadele’sinin her daim yanında olan, bilgi ve birikimiyle katkı sunan, coşkuyla her çalışmada yer alan seçkin yurtseverlerdendi. Bir süredir yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle 57 yaşında Fransa’nın başkenti Paris’te hayata veda eden Subaşı için CDK-F bir açıklama yaptı: “Aslen Maraş bölgesinden olan Mehmet yoldaş, 30 yılı aşkın bir süredir yaşadığı Fransa'da Kürt davası için büyük çabalar sarfetti. Becerileri, profesyonelliği, coşkusu ve bilgi, birikimi sayesinde Kürt davasına paha biçilmez katkılar sundu.”

Subaşı’nın Arnouville Kürt derneğine eşbaşkanlık yaptığını, birçok kültürel ve siyasi etkinliğin düzenlenmesinde önemli rol oynadığını belirten CDK-F devamla şu ifadeler yer verdi: “Mehmet Subaşı alçakgönüllü ve cana yakın bir insandı, ayrıca hayranlık ve sempati uyandıran bir dostluk ve coşku duygusu vardı. İnsani nitelikleriyle yüreklerimizde ve mücadelemizde derin bir iz bıraktı. CDK-F, Mehmet Subaşı'nın Kürt davasını ilerletme çabalarını ve çalışmalarını her zaman hatırlayacaktır.

Eşine, ailesine, yakınlarına, Kürt halkına ve onu tanıyan herkese en içten taziyelerimizi sunuyoruz.”

PARİS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.