Çarşamba eylemleri devam etti

Yurt Dışı Haberleri —

  • Fransa’nın Marsilya ile Paris'in Villiers le Bel banliyösü, Almanya’nın Stuttgart ve Freiburg kentlerinde TCŞ ve TekoJIN aktivistlerinin düzenlediği eylemlerle Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları protesto edildi.

 

Türk devletinin işgal ve soykırım saldırıları ile KDP’nin işbirlikçi politikasına karşı birçok merkezde eylem düzenleyen gençler, direniş sloganları atarak, Öcalan posterleri ve PKK, TCŞ bayrakları açtı.

İsviçre'nin Basel kentinde de işgal saldırıları kınandı. CDK’nin acil eylem çağrısıyla bir araya gelen çok sayıda kişi “Bizler için bulunduğumuz her alan birer direniş mevzisi olacaktır” mesajını verdi.

Cenevre kentinde her Çarşamba Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde düzenlenen direniş çadırı eylemi bu hafta da sürdürüldü. Yapılan açıklamada ”Önderliğimize tecrit uygulayarak irademizi teslim almak isteyen işgalci ve katliamcı Türk devleti, bununla yetinmeyerek Maxmûr Mülteci Kampı'nda yaşayan sivil halkımıza saldırmaktadır. Bunun karşısında BM’nin suskunluğu kabul edilemez” denildi.

Açıklama ardından eylemciler, BM'ye sırtlarını dönerek protesto ettiler.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.