Cenazeye saygısızlık protesto edildi 

Dünya Haberleri —

  • Gençler, Uluslararası Af Örgütü’ne çağrı yaparak, Türk devletinin Kürdistan’da işlediği insanlık dışı suçlara karşı harekete geçmesini istedi. 

 Hakan Arslan’ın kemiklerinin 7 yıl sonra babasına bir torba içinde verilmesi Kürtlerin vicdanında büyük bir acıya ve öfkeye neden oldu.

28 yaşındaki Arslan, Amed’in Sur ilçesindeki öz yönetim direnişleri sırasında devlet güçleri tarafından 2 Aralık 2015 tarihinde katledilmişti. 

Af örgütüne çağrı

Fransa’nın başkenti Paris’te Kürt gençleri, hem Uluslararası Af Örgütü’nün önünde hem de Evry banliyösünde bu insanlık dışı uygulamayı ve saygısızlığı protesto etti. Gençler, Uluslararası Af Örgütü’ne çağrı yaparak, Türk devletinin Kürdistan’da işlediği insanlık dışı suçlara karşı harekete geçmesini istedi. 

Sessiz protesto

Paris’in banliyölerinden Evry’de ise sessiz protesto vardı. Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ) öncülüğünde gerçekleştirilen eylemde, aktivistler üzerinde bir torbanın içinde oğlunun kemiklerini taşıyan Ali Rıza Arslan’ın resmedildiği pankartı 1.5 saat boyunca sessizce taşıdı. Eylem, daha sonra “Hakan Arslan Ölümsüzdür” ve “İntikam” sloganlarıyla sona erdi.  PARİS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.