Cenevre eyleminde Komutan Agit ve Atakan anıldı

Yurt Dışı Haberleri —

  • Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması talebiyle Cenevre’de yaşayan Kürdistanlıların 25 Ocak'tan bu yana her çarşamba günü Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde sürdürdükleri oturma eylemi devam ediyor.

 

İsviçre'nin Cenevre kentinde BM Ofisi önünde açılan direniş çadırı Kürt Halk Önderi Öcalan posterleri ve PKK bayraklarıyla donatılırken açılan bilgilendirme standında Öcalan'ın paradigmasının anlatıldığı Almanca, Fransızca ve İngilizce kitapçıklar İsviçrelilere dağıtılıyor.

Oturma eyleminde 15 Ağustos Atılımı'nın komutanı Mahsum Korkmaz (Agit) ile 11 Ağustos 2018'de Dersim’de şehit düşen HPG Komutanlarından İbrahim Çoban (Atakan Mahir) şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anıldı.

Cenevre Demokratik Kürt Toplumu Eşbaşkanı Salih Sağlam burada Kürdistanlılara seslenerek “Kürt halkı faşizme karşı Önderliği ve gerillasıyla büyük bir direniş veriyor. Bu mücadelemizi, BM başta olmak üzere Avrupa devletleri görmek ve duymak istemiyor. Her ne olursa olsun bizler mücadelemizi ‘Dem Dema Azadîye ye’ hamlesine sahip çıkarak zaferle taçlandıracağız” diye belirtti.

CENEVRE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.