CENTCOM Cerablus’ta DAİŞ’i vurdu

Dünya Haberleri —

AH-64 Apache

AH-64 Apache

  • Türk ordusunun kontrolündeki Cerablus’a operasyon yapan CENTCOM üst düzey bir DAİŞliyi öldürdü. Türk destekli gruplar iki üyelerinin öldüğünü açıkladı. 

Suriye’nin Türk devleti tarafından işgal edilen ve desteklediği Sukur el Şam güçlerince yönetilen Cerablus kentine bağlı Al-Ghandoura kasabasına sabah saatlerinde helikopterli baskın düzenleyen ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), üst düzey bir DAİŞ yetkilisini etkisiz hale getirdiğini açıkladı. Açıklamada, DAİŞ'in Ortadoğu ve Avrupa'daki saldırılarını planlamakla sorumlu olduğu belirtilen bu kişinin "muhtemelen" öldüğü belirtildi. Yerel basın ise helikopter baskınının, Türkiye sınırındaki Cerablus'ta, Türk ordusu destekli silahlı grupların kontrolünde olan bölgede düzenlendiğini yazdı.
CENTCOM açıklamasında, baskın sırasında iki silahlı kişinin daha öldüğü, hedef alınan DAİŞ'cinin ise "muhtemelen" öldüğü belirtildi. Operasyonun dikkatli bir biçimde planlandığı, baskın sırasında Amerikan askerlerinin yaralanmadığı, herhangi bir sivilin de zarar görmediğinin değerlendirildiği bilgisi verildi.
CENTCOM Komutanı Michael Eric Kurilla ise "DAİŞ geriletilmiş olsa da, Ortadoğu'nun ötesini de vurma arzusuyla operasyon yapma becerisini koruyor. Bu operasyon, CENTCOM'un bölgeye ve DAİŞ'in kalıcı yenilgisini sağlamaya yönelik kararlı bağlılığını teyit ediyor" dedi. Kurilla, operasyona ilişkin daha fazla ayrıntının ileride açıklanacağını belirtti. CERABLUS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.