Çocuklar harçlıklarını bağışladı

Yurt Dışı Haberleri —

Öğrenci temsilcileri Vladimir Garbe ile Marleen Köllmer

Öğrenci temsilcileri Vladimir Garbe ile Marleen Köllmer

  • Almanya’nın Thüringen eyaleti Waltershausen kentindeki Salzmannschule-Schnepfenthal yatılı okulundaki Alman öğrenciler depremzedeler için yardım kampanyası düzenledi.

YILMAZ ROJ / WALTERSHAUSEN

Öğrenci temsilcileri Vladimir Garbe ile Marleen Köllmer topladıkları 891.62 Euro'yu Sınır Tanımayan Doktorlar Birliği ile Heva Sor a Kurdistanê’ye bağışladı.

Okul kantininde Perşembe günü düzenlenen törene Heyva Sor’dan iki temsilci, öğrenciler ve okul yönetimi katıldı. Öğrencileri temsilen konuşan Vladimir Garbe depremi duyduklarında çok üzüldüklerini belirterek, “Okul yönetimin desteği ile böyle bir yardım kampanyası düzenledik. Sattığımız sandviç, tost ve pastalar ile 891.62 Euro topladık. Kendi aramızda ve okul yönetimimiz ile yaptığımız tartışma ve araştırmalar sonucu Sınır Tanımayan Doktorlar Birliği ve Heyva Sor’un  yardımı sahipelerine ulaştıracak en doğru kurumlar olduğuna inanıyoruz. 891.62 Euro’yu bölerek iki kuruma vermek istedik” dedi. Sembolik olarak Heyva Sor temsilcisine 445.81 Euro’luk çek teslim alan temsilci, yapılan yardım için kendilerine güvendikleri için teşekkür etti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.