Dağlık Karabağ’da abluka protestosu 

Dünya Haberleri —

Stepanakert kentinde protesto

Stepanakert kentinde protesto

  • Dağlık Karabağ’da abluka altında yaşayan Ermeniler, Stepanakert kentinde düzenledikleri gösteride Laçin Koridoru'nun kapatılmasını protesto etti.

Binlerce kişinin katıldığı protesto gösterisinde Laçin koridoru üzerinde blokaj yapanların engellenmesi ve Ermenistan ile bağlantının yeniden kurulması çağrısı yapıldı. Yapılan konuşmalarda Dağlık Karabağlıların göçertilmeye çalışıldığına dikkat çekildi. 

Erivan yönetimi, Ermenistan’ı Dağlık Karabağ’a bağlayan Laçın Koridoru'nun iki haftadır kendilerine çevreci diyen bir grup Azeri eylemci tarafından kapatılması sebebiyle bölgede ciddi kıtlık yaşandığını belirtiyor. Ermenistan, bölgede barış gücü bulunduran Rusya’ya sorumluklarını hatırlattı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov cuma günü yaptığı açıklamada, bölgedeki Rus birliklerinin zor koşullarda görev yapmasına rağmen sorumluluğunu yerine getirdiğini belirterek, taraflara gerginliğin düşürülmesi çağrısında bulunmuştu.

Azerbaycan ise Ermeni nüfusun yaşadığı ve geçici olarak Rus güçlerin konuşlandırıldığı Dağlık Karabağ’daki Azerbaycan topraklarında madenlerin yasa dışı işletilmesi ve bunun sonucunda çevreye verilen zararın araştırılması ve denetimi amacıyla bölgeye gönderdiği uzman ekiplerin bölgeye girişinin Ermenilerce engellendiği görüşünü dile getiriyor.

Azerbaycanlı sivil toplum kuruluşları üyeleri ile aktivistler, Azerbaycan topraklarındaki madenlerin yasa dışı işletilmesinin önlenmesi talebiyle 12 Aralık'ta Laçın Koridoru'nda protesto gösterisi başlatmıştı. ERİVAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.