DAİŞ’in baltalı saldırısı: 44 kişi öldü

Dünya Haberleri —

Demokratik Kongo Cumhuriyeti

Demokratik Kongo Cumhuriyeti

  • Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde, DAİŞ, ülkenin doğusundaki bir köydeki sivillere pala ve baltalar ile yaptığı saldırıda en az 44 kişi can verdi. 

Saldırıyı DAİŞ’e biat ettiğini açıklayan Kongo’nun doğusunda faaliyet gösteren Ugandalı bir silahlı grup olan Demokratik İttifak Güçleri'nin üyelerinin gerçekleştirdiği askeri yetkililer tarafından açıklandı. On yıldan beri Kongo’nun doğusunda faal olan grup, bazen pala ve baltada kullanarak köylere sık sık ölümcül saldırılar düzenliyor. Saldırı, isyancı hareketlerin mücadele ettiği ve düzeni yeniden sağlamak amacıyla 2021'den beri ordu yönetimi altında olan Kuzey Kivu eyaletindeki Beni şehrinin yaklaşık 30 km güneyindeki Mukundi köyünde gerçekleşti.

Eyalet valisi bu sabah Twitter hesabından yaptığı açıklamada, en az 36 kişinin öldürüldüğünü söyleyerek, Demokratik İttifak Güçleri'ni saldırının arkasında olduğunu duyurdu. Bir sivil toplum kuruluşu başkanı, ölü sayısını kadınlar, çocuklar ve yaşlılar dahil 44 olarak verdi ve birçok köylünün hala kayıp olduğunu söyledi. Yetkili telefonla Reuters’a verdiği demeçte, yaşananlardan Demokratik İttifak Güçleri’nin sorumlu olduğunu söyledi. Yerel bir askeri sözcü ise, saldırıyı doğruladı ancak kaç kişinin öldüğüne dair detay vermedi. KİNSAŞA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.