Darmstadt şehitlerini andı

Yurt Dışı Haberleri —

Darmstadt

Darmstadt

  • Dersim’de Türk ordusu ile girdikleri çatışmalarda şehit düşen Eyalet Komutanı Yaşar Botan, Eyalet Komutanlığı Üyesi Şevger Semsûr ve Arjîn Sarya Darmstadt’ta anıldı.

Dersim’de 23-24 Aralık 2022’de Türk ordusu ile girdikleri çatışmalarda şehitler kervanına katılan Dersim Eyalet Komutanlığı Üyesi Şevger Semsûr ile Arjîn Sarya, 1 Mart 2023’deki çatışmada şehit düşe Dersim Eyalet Komutanı Yaşar Botan (Osman Manak) Almanya’nın Darmstadt kentinde yüzlerce Kurdistanlının katıldığı bir etkinlik ile anıldı. 3 Kurdistan Gerillasının anıldığı Darmstadt’taki etkinlikte konuşan, şehit Arjîn Sarya’nın kuzeni, “Biz şehitlerimizle var olduk” diyerek, onların yaktığı meşalenin sönmemesi gerektiğini ifade etti.

Yüzlerce Kurdistanlının katılımıyla Darmstadt Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen anma devrim ve insanlık mücadelesinde şehit düşenler için saygı duruşuyla başladı.

Ailelerin değil tüm Kurdistan’ın evladıdırlar

Anmada şehit Arjîn Sarya’nın kuzeni Zeynep Tekmenüray bir konuşma yaptı. Kuzeni Arjîn ile iki kız kardeş gibi büyüdüklerini belirten Zeynep Tekmenüray, “Biz şehitlerimizle var olduk. Bu ateşte yanan milyonlarca insan var, biliyoruz. Ancak tek dileğimiz Arjînlerin, Yaşarların ve Şevgerlerin yaktığı meşalenin sönmemesidir. Onları bu şekilde anmak gerek” sözleriyle duygularını ifade etti. Ailelerini yalnız bırakmadıklarından ötürü katılımcılara teşekkür eden Zeynep Tekmenüray, “Onlar evden çıktıktan sonra sadece ailenin değil tüm Kurdistan’ın evladı oldular. Salondaki tüm insanların da canının benim canım kadar yandığını biliyorum” dedi.

TJK-E adına yapılan konuşmada ise, sürecin yakıcı olduğu, bu nedenle şehitlerin verildiği, şehitlerin uğruna mücadele ettikleri özgürlük ideallerinin gerçekleştirileceği ifade edildi. Konuşmalar ardından her üç şehidin mücadelesini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Anma, “Şehîd namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi. DARMSTADT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.