Dava düşürülsün

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Almanya’da 129. maddeden yargılanan Kürdistanlı Acil Yılmaz’ın avukatı, mahkemeye davanın düşürülmesi için başvuru yaptı. 

Almanya’nın Bayern eyaletine bağlı Augsburg kentinde yaşayan Kürdistanlı Yılmaz Acil, 10 Eylül’de evine düzenlenen baskınla gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Alman Ceza Kanunu’nun 129a/b maddelerinden hakkında dava açılan Acil, ‘PKK üyesi olmakla’ suçlanıyor. Acil hakkındaki suçlamalar ise trajikomik ve absürt. Münih’teki Seyit Rıza anmasına katılması ve Augsburg’dan Seyit Rıza bayrağı götürmesi, Dersim, Maraş ve Roboski anmasına katılması da suç delilleri arasında. Acil’in katıldığı etkinler için çiçek alması, ardından temizlik yapması, çöpleri atması dahi suçlamalar arasında yer alıyor. 

Kürdistan’da doğdum

13 Nisan 2021’de tahliye edilen ve tutuksuz yargılanan Yılmaz Acil hakkında açılan davanın ilk duruşması Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde görüldü. Salı günü başlayan duruşma dün de devam etti. Güvenlik önlemlerine tepki gösterilerek Acil’in bu şekilde kriminalize edildiği kaydedildi. Kimlik tespitiyle başlayan ilk duruşmada hakimin "Türkiye’de mi doğdunuz" sorusuna Yılmaz, "Kürdistan’da doğdum" cevabını verdi. 

Dava düşürülsün

Yılmaz’ın avukatı Yunus Ziyal, davanın hukuki değil siyasi saiklerle açıldığına vurgu yaparak mahkemeden yargılamaya son verilmesini istedi. Ziyal, Türk devletinin insan onurunun temel değerlerini gözardı ettiğinin altını çizerek, “Uluslararası hukuku ihlal eden, DAİŞ’i destekleyen Türk devletinin, Türkiye’nin güvenli bir ülke olmadığını” kaydetti. Türk devletinin Kürtlere, muhaliflere, azınlıklara yönelik saldırı, baskı ve hukuksuzluklarını örnekleriyle ortaya koyan Av. Ziyal, “Türkiye’nin işlediği suçlar ve hak ihlalleri bu davayı düşürecek niteliktedir” dedi. 

Savcılığın Şubat ayı ortasına kadar davanın düşürülmesi talebine yanıt vermesi bekleniyor. 

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.