Dayanışma sonuç verdi: Nazdar sınırdışı edilmeyecek

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Almanya’nın Kassel kentinde 7 Nisan’da kaldığı kampa baskın yapılarak Türkiye’ye iade edilmek istenen Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi Nazdar Ecevit, tutulduğu Darmstadt’daki sınırdışı merkezinden serbest bırakıldı.

Ecevit, hakkındaki sınırdışı kararı kendisine tebliğ edilmediği halde gece vakti kaldığı yere baskın yapılarak gözaltına alındığını, “Seni Türkiye’ye iade edeceğiz” denildiğini anlattı. Ecevit, “Şimdi de gelip serbest bırakıldığımı söylediler ama yine sebebini söylemediler” dedi.
Ecevit, Alman makamlarının, Türkiye’deki hapis cezalarına dair belgelerin sahte olduğunu iddia ettiğini belirtti ve ekledi: “Bana, ‘Gitmezsen seni uçağa zorla bindirir, göndeririz’ dediler. Gözaltına alındığım gün dört polis, beni zorla uçağa bindirmek istedi. Ben direnip binmediğin için bugün buradayım, yoksa şimdi Türkiye’de cezaevinde olacaktım.”
Bugün alınan kararda belgelerin sahte olmadığının kanıtlanmasının yanında gelişen dayanışmanın ve kamuoyu baskısının da etkili olduğunu belirten Ecevit, “Türkiye’de bu stresleri yaşamamak için buraya geldik ama burada da hala aynı stresleri yaşıyoruz” diye konuştu.
Ecevit’in sınırdışı edileceğinin öğrenilmesi ardından Almanya’da dayanışma kampanyaları örgütlenmiş, birçok kurum devreye girerek Kürt aktivistin hapse konulacağı Türkiye’ye gönderilmemesini talep etmişti.

DARMSTADT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.