Değişim için gün bugündür

Yurt Dışı Haberleri —

Yurt dışı seçmeni Londra'da oy kullanıyor

Yurt dışı seçmeni Londra'da oy kullanıyor

  • Britanya’da 29 Nisan’dan itibaren halk sandıklara gitmeye devam ederken ilk 4 günde 127 bini aşkın seçmenin 35 bini oy kullandı. Yeşil Sol Parti Seçim Koordinasyonu “Tek adam rejimi ve faşizmi yıkmak için sandığa gidelim” çağrısında bulundu. 

DİREN DİCLE ERDEN/LONDRA

Britanya’da Londra, Manchester ve İskoçya’nın Edinbourgh kentlerinde oy verme işlemleri 7 Mayıs’a kadar sürecekken, Leicester bölgesinde ise 2 Mayıs’ta sona erdi. Britanya Yeşil Sol Seçim Koordinasyonu seçimlerin ilk gününden bu yana 14 ayrı noktadan seçmenleri sandığa taşımak için çalışıyor. Kadın kurumlarının oluşturduğu Yeşil Sol Kadın Gönüllüleri de hummalı bir çalışma içinde. Her gün 70’e yakın müşahit, güvenlik, salon sorumlusu ve itiraza yetkili kişi de konsolosluklar da görev alıyor. 

Hedef yüzde 50’nin üzeri
Britanya’da 2018 seçimlerinde sandığa gitme oranı yüzde 40 civarındaydı. Koordinasyon, bu seçimde ise katılım oranını yüzde 50’nin üzerine taşımayı hedefliyor. Göçmen İşçiler Kültür Derneği’ndeni (Gik-Der) İbrahim Avcil, “Oy kullanmak bir sorumluluk ve görevdir. Tek adam diktatörlüğünü yıkmak, faşist rejime son vermek, yalan ve hile düzenine son vermek için halkımız sandık alanlarına gelerek oy kullanmalıdır” dedi. 

O gün bugündür
Kürt ve Türk Toplum Merkezi (Day-Mer) Sözcüsü Feyzullah Cinpolat ise “Bugüne kadar oy kullanmamış olanlar, ülkesindeki gidişattan memnun olmayanların artık sözlerini söylemeleri gerekiyor. Bir şey yapmalı diyorsak, o gün bugündür” diye konuştu. 
Emek ve Özgürlük İttifakı gönüllülerinden sanatçı Hazal Demirel ise henüz sandığa gitme oranının düşük olduğunu söyleyerek şu mesajı verdi: “Bizler buradayız, halkımızı bekliyoruz. Sandıkların başındayız güvenliği sağlamaya çalışıyoruz. Sandıklara gelelim 15 Mayıs sabahına güzel uyanalım.”

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.