Delta varyantında 4. dalga eşiği

Dünya Haberleri —

.

.

  • Koronavirüs vaka sayısı dünya genelinde 192 milyonu geçerken şimdiye kadar hayatını kaybedenlerin sayısı 4 milyonu aştı. Virüsün Delta varyantı da hızla yayılmaya devam ediyor.

 

Koronavirüsün Delta varyantı nedeniyle koronavirüs vakaları yeniden yükselişe geçti. Almanya’da vaka sayısı son 7 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Fransa’da ise son 24 saatte yaklaşık 28 bin kişi virüse yakalandı.

Almanya’da Robert Koch Enstitüsü’nün (RKI) son verilerine göre ülkede toplam vaka sayısı 3 milyon 761 bin 169’a yükseldi, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 91 bin 586 oldu. Ülkede 41 milyon 790 bin 697 kişinin iki doz aşı olduğu ve böylece toplam nüfusun yüzde 50,2'sinin tam aşılandığı bildirildi. Ülkede virüsün Delta varyantı nedeniyle 4. dalganın yaşanmasından endişe ediliyor. Vaka sayısının artışında riskli bölgelere yapılan seyahatlerin etkili olduğu belirtiliyor. Başbakan Angela Merkel başkanlığında 16 federal eyaletin bakan başkanlarının 10 Ağustos’ta video konferans yoluyla bir toplantı yapacağı ve 4. dalga riskine karşı alınacak yeni önlemleri görüşeceği kaydedildi.

Fransa’da büyük artış

Son 24 saatte 27 bin 934 kişinin koronavirüse yakalandığı Fransa’da ise Halk Sağlığı Kurumu'nun verilerine göre, ülkedeki toplam vaka sayısı  6 milyonu geçti, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 111 bin 768'e çıktı.

Fransa’da koronavirüs nedeniyle kamuya açık mekanlara girişte aşı sertifikası zorunluluğu getirilmesi ülkenin birçok merkezinde binlerce kişi tarafından protesto edilmişti. Göstericilerin bir bölümü bu zorunluluğun özgürlüklerin kısıtlaması olarak ele alıyor, bir kısmı ise aşı karşıtlığı üzerinden tepki gösteriyor. Ülkede alınan bir dizi önlem kapsamında restoran, bar, kafe, sinema, hastane, tren, uçak ve otobüs seferleri, alışveriş merkezi gibi yerler aşılananlara açık, aşılanmayanlara kapalı olacak.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.