Denver’da da 'acil durum' ilanı

Dünya Haberleri —

ABD’ye Meksika’dan giriş yapan binlerce sığınmacı

ABD’ye Meksika’dan giriş yapan binlerce sığınmacı

  • Colorado eyaletine bağlı Denver kenti birçok Amerikan şehri gibi güney sınırından iltica başvurusunda bulunmak için gelenlerin akınına uğramış durumda. Sınırdan 1000 km uzakta olan kentin yetkilileri acil durum ilan etti.

ABD’ye Meksika’dan giriş yapan binlerce sığınmacıdan 1500’ü 1000 kilometre güneyden Denver’a otobüslerle taşınıyor. Belediye Başkanı Michael Hancock, güney sınırından gelenlerle ilgilenmek için 2 milyon dolar harcandığını belirtiyor. Hancock acil yardıma ihtiyaç duyduklarını vurguluyor ve “Kongre’den ve yönetimden hızla harekete geçmesini istedim. Bugün cesur, acil adımlara ihtiyacımız var. Göçmenlikle ilgili uzun vadeli stratejimiz, planımız ve politikamız da olmalı” diyor.

Belediye Başkanı Hancock, olağanüstü hal ilan etti ve Denver spor salonu da dahil birçok yerde geçici barınaklar açtı. Sıcaklığın sıfırın altına düştüğü bu dönem Noel ve yılbaşı tatiliyle de birleşince yardım kuruluşları zorlandı. Buna rağmen sadece bir gecede 6 kamyon bağış toplandı.

ABD’nin iltica için başvuruları kabul ettiğini açıklayan Denver kentine yapılan başvuruların çoğu ekonomik krizden kaçan Venezuelalılar.

Göçmenlik avukatı Catherine Chan, “Dikkatlerin ülkelerini terk eden Venezuelalılar üzerinde olduğunu biliyorum. Ama yıllarca Honduras, Guatemala, El Salvador hatta Meksika’yla sorun yaşadık. Göçmen akınının azalacağını düşünmüyorum çünkü o ülkelerdeki ekonomi ve istikrar unsurları göçü durduracak güce sahip değil” diyor.

Sadece bir gecede Denver’a 175 kaçak göçmen ulaştı. Kentteki barınaklar bu denli hızlı göçmen akınına yanıt vermekte zorlanıyor. DENVER

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.