Devlet katletmekle yetinmiyor

  •  Türk devleti, cezaevinde katlettiği Vedat Çem Erkmen’in cenazesine de defnedilene kadar yapabileceği tüm kötülükleri yaptı.

 

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde 19 Aralık'ta şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Vedat Çem Erkmen’in cenazesi sadece aile fertlerinin katılması şartıyla Kars’ın Digor ilçesine bağlı Pazarcix (Dağpınar) beldesinde defnedildi. 

Vedat Çem Erkmen'in cenazesi, önceki gün Tekirdağ'dan İstanbul Küçükçekmece Mezarlıklar Müdürlüğü’ne getirildi. Cenazenin, Esenyurt'taki Digorlular Derneği'ne götürüleceğini iddia eden polis, aileden kaçırdı. Cenaze aracında bulunan Erkmen’in ağabeyi Saim Erkmen'in ve tüm yol boyunca ailesiyle iletişim kurması engellendi. Sakarya’ya kadar götürülen cenaze, ailenin kendi aracına nakledildi. Kars’a polis eşliğinde getirilen cenaze, sabahın erken saatlerinde Dağpınar beldesine taşındı. Beldenin tüm giriş çıkışları polis ve askerler tarafından ablukaya alındı. Beldeye getirilen Erkmen’in cenazesinin camiye götürülmesi engellendi. Cami imamı, İl Müftülüğü’nün talimat yazısını gerekçe göstererek, cenazeyi camiye almadı, selasını da okumadı. Yine Erkmen’in taziyesi için çadır verilmedi. Bunun üzerine aile, kendilerine ait küçük bir depoda taziyeleri kabul etmeye başladı. Aileye taziye ziyaretleri sürüyor. 

Sayim Erkmen

Cenazeye eşlik eden Erkmen’in ağabeyi Sayim Erkmen, yaşananları anlattı. Cezaevi idaresinin kendilerini arayarak kardeşinin intihar ettiğini iddia etmesinin ardından İstanbul’dan Tekirdağ’a gittiğini belirten Erkmen, ancak yaptıkları görüşmelerde yetkililerin çelişkili bilgiler verdiğini söyledi. Hem kendilerinin hem de avukatları olmadan otopsi işleminin yapıldığını hatırlatan Erkmen, bu durumun da şüphelerinin artmasına neden olduğuna dikkat çekti. Kardeşinin tek kişilik hücrede yaşamına son verdiği iddiasına dair Erkmen, kendisinin de tutuklandığını, cezaevinde kaldığını ve tekli hücrede kaldığını belirterek, “İple kendini asarak intihar ettiğini söylüyorlar. Tekli odalarda ipin bulunması zordur. İp nasıl oluyor da orada bulunuyor. Kardeşimin intiharına inanmıyoruz” dedi.

 Cenazenin İstanbul’da polis tarafından kaçırıldığını hatırlatan Erkmen, yine cenazenin Kars’a kadar takip edildiğini aktardı. Polisin defin işlemlerini engellemeye çalıştığını dile getiren Erkmen, “Heval Vedat bunu hak etmiyordu. Katılımın az olmasından kaynaklı burukluk oldu” diye konuştu.

Cenazenin camiye girişine izin verilmemesiyle dini vecibelerinin yerine getirilmediğini ifade eden Erkmen, “Dinde böyle bir şey yoktur. Bir insan yaşamını yitirdi mi kimliğine ve geçmişine bakılmaz. Hiçbir inançta böyle bir şey yoktur. Bunlar kendilerine tek Müslüman. İnsan ne diyeceğini bilmiyor” ifadelerini kullandı. 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.