Diriliş Bayramı kutlandı

Yurt Dışı Haberleri —

  •  Avrupa’nın birçok kentinde 15 Ağustos Diriliş Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Direniş şarkıları eşliğinde halayların çekildiği kutlamalarda şenlik havası hakimdi. Gerillaya selam edilirken, iş birlikçi KDP de kınandı.

15 Ağustos 1984’te Komutan Egîd’in (Mahsum Korkmaz) düşmana sıktığı ilk kurşunla başlayan atılımın yıl dönümü Avrupa’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Direniş şarkıları eşliğinde halayların çekildiği kutlamalarda şenlik havası hakimdi. Yapılan konuşmalarda ise ilk kurşunun 38 yıldır Kürtlerin yolunu aydınlattığı vurgulandı. Ayrıca Avrupa’daki PKK yasağının son bulması için de imza toplandı. 

38 yıl önce 3 kurşun atıldı

İsviçre’nin başkenti Bern, Luzern, St Gallen, Wintherthur, Zürih ve Basel kentlerinde de kutlama vardı. Luzern’deki etkinlikte konuşan Kürt siyasetçi Mehmet Ali Hoca “15 Ağustos’ta 3 kurşun atıldı. İlk kurşun düşmana sıkıldı. İkinci kurşun Kürt’ün teslimiyetine sıkıldı. Üçüncüsü ise bir meşaleydi ve 38 yıldır yolumuzu aydınlatıyor” dedi. 

Topyekun direnmeliyiz 

Bern’deki kutlamada söz alan siyasetçi Burhan Karakoç ise “4 parça Kürdistan’daki kazanımlarımızı korumak için Kürt halkının mücadeleyi topyekun bir direnişle sahiplenmesi lazım” diye konuştu.

Karayılan dikkatle dinlendi

Basel kantonuna bağlı Muttenz tepesindeki piknik alanında yapılan kutlamaya katılanlar ise PKK Yürütme Komitesi üyesi ve Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan’ın 15 Ağustos Atılımı’na ilişkin değerlendirmelerinin yer aldığı videoyu büyük bir dikkatle izledi. 

St Gallen kentinde de Diriliş Bayramı müzik dinletisi, çocuklar için oyun atölyeleri ve çeşitli spor etkinlikleriyle kutlandı.

Binlerce Egîd tarih yazıyor

Almanya’nın başkenti Berlin başta olmak üzere Hamburg, Kiel, Leipzig ve Freiburg kentlerinde yapılan kutlamalarda sloganlar eşliğinde halaylar çekildi ve sık sık PKK ile gerillalar lehine sloganlar atıldı. Kutlamalarda “Bugün binlerce Egîd Kürdistan dağlarında tarih yazıyor” denildi. 

 Diriliş kazanımlara dönüştü

Fransa’nın Strasbourg kentinde “Diriliş Bayramı” Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde kutlandı. Kutlamada konuşan Gazi Kemal Dîlok mücadelenin büyüyerek kazanımlara dönüşmesinin zemininin atılımla oluşturulduğunu belirtti.

Kartal da kutlamadaydı

Avusturya’nın St. Pölten, Viyana ve Innsbrück kentlerinde yaşayan Kürdistanlılar kutlama için St. Pölten kentinde bir araya geldi. Kutlamaya KONGRA GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal da katılarak bir bir konuşma yaptı.

Kürtler ihanetçileri de yenecek 

Londra’da ise Finsbury Park’ta piknik şöleni düzenlendi. Şölenin düzenlendiği alana Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile Mahsun Korkmaz’ın (Egîd) posteri asıldı. KDP’nin Türk devletiyle iş birliği yapmasına tepki gösterilen konuşmalarda, “Kürt halkı 15 Ağustos’un efsanevi Komutanı Egîd’in özgürlük ve diriliş ruhuyla işgalcileri de ihanetçileri de lağvedecektir” denildi.

Stockholm’de şenlik vardı

Stockholm’de yaşayan Kürdistanlılar Diriliş Bayramı’nı şenlikle kutladı. Kent merkezindeki Rålambshovsparken parkında bir araya gelen halk, İsveç TEV-ÇAND sanatçıları Armanc, Evîn Akbaş ve Gürsel’in stranları eşliğinde halaylar çekti.

Torodos eteklerinde kutlama

Kıbrıs’ta yaşayan Kürdistanlıların Limasol kentine bağlı Torodos eteklerindeki kutlaması geç saatlere kadar şenlik havasında geçti. Kutlamada Teofilos Çocuk Korosu ve Kültür Komitesi bünyesindeki sanatçılar devrim şarkılarını seslendirdi. Kürdistanlılar da halay çekerek, sık sık “Bijî Serok Apo” ve “Bijî Berxwedana Gerîla” sloganları attı.  HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.