Diriliş kutlamaları sürüyor

Yurt Dışı Haberleri —

Luzernde gece yürüyüşü

Luzernde gece yürüyüşü

  • Avrupa’da yaşayan Kurdistanlıların 45. yıl kutlama ve etkinlikleri kapalı ve açık alanlarda devam ediyor. Fransa, Almanya, Kıbrıs ve İsviçre’de açık alanda ateşler ve meşalelerle kutlamalar düzenlenirken, Rebêr Apo için eylemdeyiz dedi. 

Fransa’nın Başkenti Paris’te ve banliyölerinde Diriliş Bayramının 45. Yılı kutlanmaya devam ediyor. Başkent Paris’te bir çok noktada salon kutlamaları dışında açık alanlarda da görkemli kutlamalar yapıldı. 
Villeneuve’de gar önünde bir araya gelenler Partiya Karkerên Kurdistan’ın kuruluşunu davul zurna eşliğinde havai fişeklerle kutladı. Ateş ile PKK yazan gençler PKK bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın flamaları dalgalandırıp halay çekti.
Reims şehrinde PKK’nin 45. yıl dönümünü selamlamak için Reims Gençlik Komünü bir kutlama gerçekleştirildi. Konfeti ve meşale eşliğinde Reims Meydanı’nda yürüyüşe başlayan gençler, “Gençlik Apo’nun Fedaisidir” sloganları attı. 
Drancy banliyösündeki kutlamalar yoğun kar ve soğuk havaya rağmen açık alanda gerçekleşti. Drancy Halk Meclisi, PKK’nin yıl dönümünü dernek önünde havai fişek ve konfetilerle kutladı. 
Villers Le Belle Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde PKK’nin 45. yıl dönümü kadın çocuk ve yurtsever halkın katılımı ile coşku ile sloganlarla başladı. Dernek önünde ateş yakan kitle halaylar ve havai fişek eşliğinde kutlama yaptı. 
Mantes La Jolie’de de Diriliş Bayramı salonda başlasa da halk kutlamaları salonla sınırlı tutmayarak dışarıya taşıdı. Mantes La Jolie Halk Meclisi önünde havai fişek ve halaylar eşliğinde kutlama gerçekleştirildi. 

Luzern’de meşaleli yürüyüş
İsviçre'nin Luzern kentinde PKK’nin 45’inci yıl dönümü vesilesi ile Muhlenplatz meydanında meşaleli bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş sonrası kitle Helvetiaplatz'ta kutlamalara devam etti.
Luzern Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK-LU) Eşbaşkanı Mulla Şahin kutlama öncesi yaptığı konuşmada  "Başta Önder APO olmak üzere tüm Kurdistan şehitlerini ve yurtsever halkını selamlıyoruz ve 45. yıl dönümünü geride bırakarak büyük bir kararlılık ve ısrarla 46. yıla büyük adımlar atarak giriyoruz. Büyük bir coşku ve heyecanla 1978 yılında Fis köyünde Kemaller, Hayriler ve Mazlumlar ile kurulan ve tüm dünyaya sesimizi duyuran PKK partimize ve Önder APO’ya minnettarlığımızı ve selamlarımızı her daim her yerde iletiyoruz” dedi.

Stuttgart’da bayraklar açıldı
YCŞ ve TekoJIN üyesi gençler Almanya’nın Stuttgart şehrinde PKK’nin 45’inci yıldönümü gece ateşler yakarak ve PKK bayrakları açarak kutladı. Gençler PKK öncülüğündeki mücadelenin 46. yılına giriş yaparken Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için eylem ve etkinliklerine devam edeceklerini söyledi. Freiburg’da Kürt Demokratik Toplum Merkezi ve Die Linke’nin desteğiyle PKK yasağına karşı bir eylem gerçekleştirildi. Almanya’da PKK yasağı nedeniyle onlara siyasetçinin zindanlarda olduğunu hatırlatan eylemciler “Enternasyonal Dayanışmayı Büyütelim” mesajını verdi.

Limasol’da coşku vardı
Kıbrıs'ın Limasol kentine bağlı Xirokita köyünde bir araya gelen çok sayıda Kürt ve Kürt halkının dostları PKK’nin 45’inci kuruluş yıldönümünü kutladı.  
Kurdistan ve devrim şehitleri için yapılan saygı duruşu ile başlayan etkinlikte Çerxa Şoreşê marşı okundu. Etkinlikte bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Lezgin Serhat, "Öcalan'a özgürlük Kürt sorununa Siyasi çözüm" hamlesine dönük hazırlanan Yunanca ve Kürtçe metinleri de okudu. Kutlamada en çok ilgiyi Teofilos çocuk korosu gördü. Kıbrıs'lı müzik gurubunun seslendirdiği devrim şarkıları dinlendi. Etkinlik Kıbrıs Kürt Halk Meclisinin sanatçılarının seslendirdikleri ezgiler eşliğinde halaylarla son buldu.  HABER MERKEZİ/ANF

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.