Döktüğü kandan sandığı gösterdi

Erdoğan

Erdoğan

  • Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kürtlere yönelik soykırım siyasetini yeni işgal saldırılarıyla sürdüreceğini tekrarlarken, Taksim ve Karkamış'taki cinayetlerin bahane olarak kurgulandığını şu sözleriyle ortaya koydu: "Terör örgütünün parlamentomuzdaki uzantılarını görmezden gelemeyiz. Ben orada (Karkamış'ta) şehit edilen o 3-4 yaşındaki yavrumuzun kanını yerde bırakmayalım derken aynı zamanda sandıkta da bırakmayalım."

AKP Genel Başkanı Erdoğan, Rojava ve Başûr'un içinden bir Türk kemeri oluşturmak için saldırılarını sürdüreceklerini söyledi. Yeni işgal saldırılarına bahane için planladıkları Taksim patlaması ve Karkamış'taki roket atışları üzerinden ajitasyonuna devam eden Erdoğan, buradan seçimlere çektiği hattı da şöyle itiraf etti: "Orada şehit edilen o 3 yaşında, 4 yaşındaki yavrumuzun kanını yerde bırakmayalım, derken aynı zamanda sandıkta da bırakmayalım."

Türk Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla düzenlenen programda konuştu. Bir devlet operasyonu olan Taksim patlaması ve Karkamış roketleriyle ilgili Kürtleri suçlamayı sürdüren Erdoğan, şunları söyledi: "Terör örgütlerinin son dönemde yapmış olduğu saldırılarda hayatını kaybeden 8 vatandaşımızdan 2'si kadın öğretmenimiz, 3'ü de çocuk yaştaki evlatlarımızdır. Bu örgütün parlamentomuzdaki uzantılarını görmezden gelemeyiz. Onların demokrasi adına söyleyecekleri hiçbir söz kalmamıştır. Söyleyecekleri hiçbir cümle yok. Biz kimin kim olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bunların neyin peşinde olduğunu gayet iyi biliyoruz. Onun için bunların parlamento kürsüsünü fırsat görerek oradan kullandıkları cümlelerin, ifadelerin bizim indimizde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Parlamentoya öyle veya böyle girip ondan sonra teröristlerle kol kola Kandil'de dağlarda dolaşanlar, bu milletin oylarının temsilcisi olamaz. Dolayısıyla 2023 seçimlerini bu anlamda çok çok önemli buluyorum."

Erdoğan, tekrar İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya işaret ederek, şunları söyleyebildi: "İşte daha yeni. İstiklal Caddesi'ndeki terör eylemini, bu terör örgütleri neyle icra edecekler? En ufak bir açıklamalarını duydunuz mu? Konuştular mı? Ne ana muhalefet ne yavrusu konuştu mu? Konuşmadı. Konuşacak sözleri yoktu, onun için. İşte bu bakımdan ben 'Orada şehit edilen o 3 yaşında, 4 yaşındaki yavrumuzun kanını yerde bırakmayalım' derken aynı zamanda sandıkta da bırakmayalım. 2023 bunlar için bir son olacak. 2023, bir ders yılı olacaktır.

Türk kemeri vaadi

Sınırlarımızın ötesinde oluşturmakta olduğumuz güvenlik kuşağıyla aynı zamanda milyonlarca masum kadının ve çocuğun da hakkını müdafaa ediyoruz. İnşallah en kısa sürede bu kuşağı, batıdan doğuya tüm sınırlarımız boyunca tamamlayacağız." İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.