Dönercide poster aradılar

Dünya Haberleri —

.

.

  • Polonya’nın Poznan kentinde gerçekleştirilen baskında gözaltına alınan Harûn Jirkî, “Baskın yapanlar biz MİT’iz dedi. Patateslerin arasında silah, dönerci dükkanında Öcalan bayrağı aradılar” diye konuştu. 

MİHEME PORGEBOL

Polonya’da ev ve iş yerlerine 4 Ekim sabahı yapılan baskında 50 kişi gözaltına alınmış, telefon, bilgisayar gibi elektronik aletlerine el konulmuştu. Poznan kentinde yapılan baskında gözaltına alınan Kürdistanlılardan Harûn Jirkî, 2018 yılında kutlanan Newroz’un baskına gerekçe yapıldığını belirterek şöyle konuştu: “Baskınların sebebi Newroz’da taşınan PKK bayrakları ve Sayın Öcalan’ın posterleriydi. Ayrıca örgüte maddi destek sağlamak ve silah taşıma şüphesi olduğu da söylendi." 

‘Biz MİT’iz’
Jirkî, baskın yapan polislerin “Biz MİT’iz” dediğini belirtirken; Varşova’da yapılan baskınlarda ise gözaltına alan Kürtlerden birinin omuzundaki Egîd dövmesini gören polislerin birbirilerine Türkçe “Bu Mahsum Korkmaz’dır” dediği bildirildi. 

Kebapçılar, döneciler basıldı
Bu operasyonun Polonya ve Türkiye’nin pazarlığı sonucu olduğunu kaydeden Jirkî, "Çok amatörce ve apar topar yaptılar her şeyi. Kebapçı dükkanlarına baskın yaptılar. Kebapçı dükkanındaki patateslerin arasında silahlar, dönercide Sayın Öcalan’ın posterlerini aradılar. Sadece Kürtlere değil, Kürtlerle ilişki kuran, iş yapan Türklerin evlerine de baskın yapıldı. Bilgisayar ve telefonlarına el konuldu” dedi. Baskının Polonya basınına yansımadığına da dikkat çeken Jirkî, “Polonya basınına yansımamasından, gizli yapıldığı sonucunu çıkarıyoruz. Bu da operasyonun Türkiye devletiyle ilişkili olduğuna dair şüphelerimizi güçlendiriyor” diye konuştu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.