DTKM yeni dönem yönetimini belirledi

Yurt Dışı Haberleri —

  • Almanya’da yaşayan Kürdistanlılar Freiburg, Kiel, Bremen ve Hanau meclis kongrelerini gerçekleştirerek yeni dönem meclis üyelerini ve eş başkanlarını belirledi.

 

Almanya’nın Freiburg kentinde Federasyona Civakên Kurdistanî (FCK), 3. Kongresini gerçekleştirdi. Kongreye; Bayern ve Baden-Würtemberg Kürt Kültür kurumları başta olmak üzere toplam 12 meclis, 3 komün, 2 kadın meclisi, 2 kadın komunu, 5 inanç kurumu, 3 dergah ile Dersim Soykırım Karşıtı Derneği katıldı.   

Kongre, divan seçimi ve bir yıllık çalışma raporlarının okunması ve tartışılması gündemi ile devam etti.

KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç yaptığı değerlendirmede şunları belirtti: “Türk devletinin yürüttüğü savaş politikası sadece fiziki eksenli gelişmiyor. Aynı zamanda devlet bu savaşı basın yolu üzerinden kitleleri etkilemek ve bu yönde bir algı yaratarak yenilgisini gizlemek istiyor. Bizler doğrudan kitlelere ulaşarak ve gerçeği anlatmalıyız. Bu savaş kapitalist modernitenin demokratik modernite ile yürüttüğü bir savaştır.”

Konuşmaların ardından meclis bileşenleri yeni yönetimini seçmek için oylamaya geçti. Oylama sonucu FCK Eşbaşkanlığına Sait Öztürk ve Berfin Göcger seçilirken, toplamda 9 kişiden oluşan bir yönetim oluştu.

Kongrenin sonunda seçilmişler Kürdistan’da devam eden görkemli direnişi selamlayarak “Önder Apo’ya Özgürlük” şiarıyla kesintisiz bir eylem takvimi ile alanlara çıkma temelinde çalışacaklarının sözünü yenileyerek meclis bileşenlerini selamladı.

Kongre sinevizyon sunumu sonrasında alkış ve zılgıtlar eşliğinde sona erdi.

Kiel’de yeni meclis görev aldı

Kiel’de Demokratik Toplum Merkezi 6. olağan kongresini yaparak bir yıllık yönetimini belirledi. Kiel-Alman Kültür merkezinde yapılan kongrede konuşan Nihat Elih ”Çok zorlu bir süreçten geçiyor olsak da mücadelemiz sürüyor. Kahraman gerillamız düşmanı bozguna uğratmaya devam ediyor. Fakat her şeyi gerilladan beklememek gerekiyor. Bizler de her gün eyleme geçerek, örgütlülüğümüzü en üst seviyeye çıkararak bu sürece cevap olmak zorundayız. Bunun içinde daha fazla meclisler ve komünler oluşturarak ve bunların içini doldurarak bu sürece cevap olmalıyız" dedi.

Divan seçiminin ardından konuşan HDP eski milletvekili Nihat Akdoğan ise “Gerillanın tarihi direnişine bizler de buradan ses vermek zorundayız. Nasıl olsa gerilla savaşıyor demek gaflettir. Diasporada yaşayan bizlerin de meclisler ve komünler çerçevesinde bir araya gelerek mücadelemizi en üst boyuta çıkarmamız gerekiyor" diye belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından meclisin bir yıllık faaliyet ve mali raporu okunduktan sonra delegeler tarafından onaylandı. Yürütülen tartışmaların ardından yapılan seçimlerde 45 kişilik bir meclis oluşturuldu. İhsan Serhat ve Nigar Karabinova yeni dönemin eşbaşkanları olarak seçildiler

Bremen’de 38 kişilik meclis

Bremen Halk Meclisi 9. Kongresini gerçekleştirdi. Kongrede güncel gelişmeler ve meclisin yıllık çalışmaları değerlendirildi.

Yapılan konuşmalarda Kürdistan’da yürütülen imha saldırıları Kürt halkına dayatılan topyekün imha konseptinin zirvesi olduğu belirtildi. Buna karşı halk olarak topyekun mücadelenin her zamankinden daha elzem olduğu vurgulandı ve “Bu ancak her alanda örgütlenmeyi büyüterek mümkün olabilir” denildi. Kongre yıllık değerlendirme ve tartışmalar neticesinde 38 kişilik yeni meclisin seçilmesiyle sonuçlandı

Hanau’da Koyuncer ve Şahbaz

Hanau Demokratik Kürt Toplum Merkezi, koronavirüs nedeniyle yeni yönetimini mektup yoluyla belirledi. Pazar günü seçim sandığının açılmasıyla son bulan oylama sonucunda  Ömer Koyuncuer ve Güllü Şahbaz eşbaşkanlığa seçildi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.