Dünya'dan haber turu

Dünya Haberleri —

.

.

  • ⇒ Mucize: Uçak düştü, herkes kurtuldu
  • ⇒ Atlas’ta 5.2 ton kokain yakalandı
  • ⇒ Ekvador'da OHAL ilan edildi

 

Mucize: Uçak düştü, herkes kurtuldu

ABD’nin Texas eyaletinde bulunan Waller County’deki Houston Executive Havalimanı’ndan havalanan ve içerisinde 3 mürettebat ile 18 yolcu taşıyan yolcu uçağı kalkış yaptığı sırada çitlere çarparak boş bir araziye düştü. Kazada can kaybı yaşanmazken sadece 2 yolcunun yaralandığı öğrenildi. Kaza ardından yangın çıktı, yolcular güvenli bir şekilde tahliye edildi.  ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Atlas’ta 5.2 ton kokain yakalandı

Geçtiğimiz günlerde Latin Amerika ülkelerinden Avrupa’ya 3 ton kokain taşıyan bir çetenin, İspanya'nın Costa del Sol sahilinde yakalanması ardından bu kez Atlas Okyanusu'nda bir yelkenli bir tekneye düzenlenen operasyonda, 5 ton 200 kilogram kokain ele geçirildi, 3 kişi gözaltına alınd. Operasyon; İspanya, Portekiz, İngiltere, ABD ve Kolombiya polis teşkilatlarının ortaklığıyla düzenlendi. Ele geçirilen 5 ton 200 kilogram kokainin, Kolombiya ve Venezuela üzerinden Avrupa'ya taşındığı belirtildi.

Ekvador'da OHAL ilan edildi

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da son zamanlarda artan suç oranı nedeniyle ülke genelinde olağanüstü hal ilan edildi. Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso, suç istatistiklerinde ciddi artışların meydana geldiğini belirterek ülkede kamu güvenliğinin yeniden tesis edilmesi amacıyla iki aylığına OHAL ilan edildiğini duyurdu. Lasso, kararname birlikte “ülkede meydana gelebilecek olumsuz koşulların kontrol altında tutulmasının, barış içinde bir arada yaşamanın ve kamu düzeninin yeniden kurulmasının amaçlandığını” öne sürdü.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.