Dünya'dan kısa kısa

Dünya Haberleri —

.

.

  • Üç lider Kiev'e gitti
  • Avrupa’da yaz salgını 
  • Sri Lanka’da kıtlığa karşı ekim

Üç lider Kiev'e gitti

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İtalya Başbakanı Mario Draghi dün Ukrayna'nın başkenti Kiev’e gitti. Amerikalı gazeteci Michael Horowitz, Kiev'e doğru özel bir trenle yola çıkan liderlerin fotoğrafını Twitter hesabından yayınladı. Üç liderin gündeminde Ukrayna ile Rusya arasındaki barış müzakerelerinin yeniden başlaması konusu da vardı. Zira savaş nedeniyle yaşanan gıda ve akaryakıt sıkıntısı ile yükselen enflasyonla birlikte artan hayat pahalılığı Avrupa ülkelerini zorluyor.

KİEV

Avrupa’da yaz salgını 

Almanya ve Portekiz’de yaz koronavirüs salgını patlak verdi. Omicron'un BA.5 varyantı yayılıyor. Diğerlerinden hızlı yayılan bu varyanta karşı Alman Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, kapalı alanlarda maske ve dördüncü aşıyı önerdi. Uzmanlar da kapalı alanlarda “isteğe bağlı olarak” maske takılmasının faydalı olacağını belirtiyor. Omicron’un BA.5 varyantının hızla yayıldığı Portekiz ise ülkeye girişte yine negatif test istiyor.  İtalya'da ise  maske kullanımı toplu taşımada eylül sonuna dek zorunlu olmaya devam edecek.

FRANKFURT

Sri Lanka’da kıtlığa karşı ekim

Büyük bir ekonomik krizle boğuşan Sri Lanka’da gıda kıtlığına karşı memurlara cumaları tarla ekme izni verildi. Hükümet ekim yapacak memurlara 3 ay boyunca cuma günleri izin de verdi. 22 milyonluk ülkede yaklaşık 1,5 milyon kişi devlet memuru olarak çalışıyor. Yurtdışında iş aramak isteyenlere de kıdem ve emeklilik maaşı kaybı olmadan 5 yıllığına ücretsiz izin sağlanacak. Bu hamleyle Güney Asya ülkesi, yurtdışında çalışan kişilerin ülkeye döviz göndermesini sağlamayı da hedefliyor.

COLOMBO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.