Dünyadan kısa kısa

Dünya Haberleri —

.

.

  • Komutan Schönbach istifa etti
  • Berlusconi adaylıktan çekildi

Komutan Schönbach istifa etti

"Putin'e anlayış gösterilmesi gerekir” diyen Alman Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Kay-Achim Schönbach, gelen tepkiler üzerine görevinden istifa etti. 

Alman Haber Ajansı dpa’nın dünkü haberine göre; Savunma Bakanlığı, Federal Meclis Savunma Komisyonu üyelerine Koramiral Schönbach’ın görevinden istifa ettiğini açıkladı. Schönbach, Hindistan’da bir toplantıda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e anlayış gösterilmesi gerektiğini söylemişti.

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginlikle ilgili de Schönbach, "Kırım yarımadası gitti, geri gelmeyecek” ifadelerini kullanmış, Rusya’nın Ukrayna topraklarına el koymak istemesini "saçmalık" olarak nitelendirmişti. Schönbach, Çin'e karşı da Rusya ihtiyaç duyulduğunu ifade etmiş ve "Putin ateist olmasına rağmen bu önemli değil. Bu büyük ülke demokratik olmasa da ikili ortak olarak yanımızda olması Rusya’yı Çin’den uzak tutabilir" ifadelerini kullanmıştı.

Almanya Savunma Bakanlığı da Schönbach’ın ifadelerinin içerik ve kelime seçimi açısından hiçbir şekilde bakanlığın pozisyonuna uymadığını açıklamıştı. 

Almanya'nın Kiev Büyükelçisi Anka Feldhusen’in de Schönbach’ın sözlerinden dolayı Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldığı bildirilmişti.

BERLİN

Berlusconi adaylıktan çekildi

Eski İtalya Başbakanı ve Forza Italia Partisi lideri Silvio Berlusconi cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildi. Adaylığı ilk günden bugüne tartışma konusu olan 85 yaşındaki Berlusconi "ulusal sorumluluk duygusuyla hareket ettiğini, ülkesine farklı şekillerde hizmet etmeye devam edeceğini" belirterek, adaylığını sonlandırdığını duyurdu. Berlusconi, adı sıkça cumhurbaşkanlığı için geçen Başbakan Mario Draghi'nin de görev süresi bitene kadar bu makamda kalması gerektiğini belirtti. İtalya'da cumhurbaşkanı seçim süreci, parlamenterler ve bölge yöneticilerinden oluşan 1009 üyeli "Büyük Seçici Meclis"in bugün yapacağı ilk tur oylamayla başlayacak.

ROMA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.