Dünyadan kısa kısa

Dünya Haberleri —

.

.

  • İspanya da maskeye veda ediyor
  • Çin Rusya'dan daha az kömür alıyor
  • Charles Michel Kiev'e gitti

İspanya da maskeye veda ediyor

Avrupa Birliği’ndeki bir çok ülke gibi İspanya da maskeye veda ediyor. Halkın yüzde 85’inin koronavirüse karşı bağışıklık kazandığı ülkede Çarşamba günü itibariyle maske takma zorunluluğu, toplu taşıma, yaşlı bakım evleri ve sağlık merkezleri dışında kaldırıldı. Uzmanlar buna rağmen halka dikkatli olma ve iyi havalandırılmayan mekanlarla kalabalık sokaklarda gönüllü olarak maske takmaya devam etme tavsiyesinde bulunuyor.

MADRİD

 

Çin Rusya'dan daha az kömür alıyor

Çin, Ukrayna'da savaşın başlamasından (24 Şubat) sonraki ilk ayda Rusya'dan önemli ölçüde daha az kömür aldı. Pekin'deki gümrük idaresi tarafından Çarşamba günü yayınlanan verilere göre, Rusya’dan kömür ithalatı Mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 30 düştü. Çin, dünyanın en büyük kömür tüketicisi Rusya'dan sadece 3,12 milyon ton ithal ederken, bir yıl önce bu miktar 4,4 milyon tondu. Çinli tüccarlar, devlet bankalarından finansman sağlamadaki zorluklar nedeniyle Rus kömürü ithalatını da azalttı. Bu sonuçta Batı tarafından Rusya’ya uygulanan mali yaptırımların etkisi büyük.

PEKİN

 

Charles Michel Kiev'e gitti

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, sürpriz bir şekilde Ukrayna'nın başkenti Kiev’i ziyaret etti. Michel Çarşamba sabahı Twitter'da "Bugün Kiev'de" yazdı. Ayrıca, kendisini Ukrayna Başbakan Yardımcısı Olga Stefanishina tarafından kucaklanan bir beyzbol şapkasıyla gösteren bir fotoğraf paylaştı.

KİEV

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.