Dünyadan kısa kısa

Dünya Haberleri —

.

.

  • Nepal'de yolcu uçağı kayboldu 
  • Brezilya'da sel can alıyor 
  • Sudan’da devlet terörü
  • Somali'de Eş-Şebab vurdu

Nepal'de yolcu uçağı kayboldu 

Güneydoğu Asya ülkesi Nepal'de 22 kişi taşıyan yolcu uçağının kaybolduğu açıklandı. Reuters'e konuşan havayolu ve hükümet yetkilileri, uçağın başkent Katmandu'nun yaklaşık 200 kilometre kuzeybatısındaki turistik Pokhara kasabasından havalandığını ve Jomsom bölgesine uçarken kaybolduğunu açıkladı. Tara Air havayolu işletmesi, uçakta 4 Hindistan vatandaşının bulunduğunu belirtirken yolcuların kimliklerini açıklanmadı. Baskı saatimize kadar uçağı arama çalışmaları devam ediyordu.

KATMANDU

 

Brezilya'da sel can alıyor 

​​​​​​​Brezilya'nın doğusundaki Pernambuco eyaletinde etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı afetlerde sadece bir günde en az 28 kişi yaşamını yitirdi. Sağanağın etkili olmaya başladığı hafta başından bu yana eyalette hayatını kaybedenlerin sayısı ise 33'e yükseldi. Yağışlar nedeniyle bölgeden 500'den fazla kişi tahliye edildi. Yetkililer, halka sel baskınlarının olduğu bölgelere yaklaşmamaları ve sağanak tahminleri nedeniyle evlerinden ayrılmamaları çağrısında bulundu.

BUENOS AIRES

 

Sudan’da devlet terörü

Sudan’ın başkenti Hartum’da yönetimin sivillere devredilmesi talebiyle hafta sonu düzenlenen protestolarda 1 gösterici daha polis tarafından vurularak öldürüldü. Böylece 25 Ekim’den bu yana devam eden protestolarda hayatını kaybedenlerin sayısı 97’ye yükselmiş oldu. Ordu, 2019’daki halk ayaklanmasının ardından Ömer El Beşir’in 30 yıllık yönetimine son vermişti. Darbe ardından binlerce protestocu ise sivil yönetim talebiyle sokaklara dökülüyor.

HARTUM

 

Somali'de Eş-Şebab vurdu

Somali'de radikal dinci Eş-Şebab örgütü hafta sonu askeri birlikleri hedefleyen yeni bir bombalı saldırı düzenledi. Aşağı Şabel bölgesindeki bombalı saldırıda en az 5 askerin hayatını kaybettiği, ikisinin de yaralandığı açıklandı.

MOGADİŞU

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.