Dünyadan kısa kısa

Dünya Haberleri —

.

.

  • ABD’de hastaneye saldırı
  • Hırvatistan Euro’ya geçecek
  • Kolombiya'da madenciler mahsur kaldı
  • ABD Küba'ya uçuş yasağını kaldırdı

ABD’de hastaneye saldırı

ABD’nin Oklahoma eyaletindeki Tulsa kentinde bir hastaneye silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, saldırgan dahil 5 kişi hayatını kaybetti. Polis, hayatını kaybedenlerin hastalar ve hastane çalışanları olduğunu bildirdi. Saldırganın da olay yerinde intihar ettiği açıklandı. Tulsa Emniyeti, saldırganın 35-40 yaşlarında olduğunu tahmin ettiklerini ve kimliğini belirlemeye çalıştıklarını söyleyerek, saldırının nedeninin ise soruşturulduğunu ifade etti.

TULSA

 

Hırvatistan Euro’ya geçecek

Avrupa Birliği Komisyonu, 2013 yılından beri AB üyesi olan Hırvatistan'ın gelecek yılın başında euro para birimine geçmeye hazır olduğunu bildirdi. Ülkenin euroya geçişine ilişkin nihai kararın Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Merkez Bankası'nın görüşlerini bildirmesinin ardından Temmuz ayında AB Konseyi tarafından alınması bekleniyor. Hırvatistan’ın katılmasıyla Euro Bölgesi'ne üye ülke sayısı 20'ye çıkacak.

BRÜKSEL

 

Kolombiya'da madenciler mahsur kaldı

Kolombiya'da kömür madenindeki patlamada 1 işçi öldü. Patlama sonucu 14 işçi de madende mahsur kaldı. Yetkililer, madencilere ulaşılmasının günler alabileceğini söyledi. Santander yönetim bölgesine bağlı El Zulia kasabasındaki kömür madeninin kaçak olduğu ortaya çıktı. Kolombiya'daki kaçak madenlerde güvenlik önlemlerinin yetersizliği ve denetim eksikliği nedeniyle çok sayıda ölümlü kaza meydana geliyor. 2010'da bir kömür madeninde meydana gelen patlamada 73 işçi hayatını kaybetmişti.

BOGOTA

 

ABD Küba'ya uçuş yasağını kaldırdı

ABD, Küba'ya uyguladığı tüm uçuş yasaklarını kaldırdı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada bunun hem Kübalıların hem de Amerikalıların çıkarına olacağı dile getirildi. Küba’ya uygulanan seyahat yasakları ABD Başkanı Joe Biden’ın kararıyla kaldırıldı. Mayıs’ta Küba'nın başkenti Havana dışındaki kentlere uçuşların ve aile birleşimi programlarının yeniden başlatılacağı duyurulmuştu. Küba'ya eğitim veya iş amaçlı grup ziyaretlerine izin verileceği ve bu ülkeye her 3 ay için 1000 dolarlık para gönderme sınırının da kaldırıldığı açıklanmıştı.

WASHINGTON

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.