Dünyadan kısa kısa

Dünya Haberleri —

.

.

  • ABD'de yine silahlı saldırı
  • İtalya'da helikopter kayboldu
  • Finlandiya sınıra bariyer çekecek
  • Hizbullah'tan Yunanistan'a uyarı 

ABD'de yine silahlı saldırı

ABD'de neredeyse her gün sivillerin hedefte olduğu bir silahlı saldırı gerçekleşmeye devam ediyor. Maryland eyaletinde bir kişi çalıştığı üretim tesisinde üç kişiyi vurarak öldürdü. Saldırgan da yaralı yakalandı, operasyonda bir de polis yaralandı. Artan silahlı saldırılar sonrası ABD’de bireysel silahlanmaya dair yeni bir yasal düzenleme hazırlanmıştı. Temsilciler Meclisi, ülkede yarı otomatik silah satın alma yaşını 18'den 21'e çıkaran yasa tasarısını onaylamıştı. Tasarının yürürlüğe girmesi için Kongre’den de geçmesi bekleniyor. 

WASHINGTON

 

İtalya'da helikopter kayboldu

İtalya'da bir fabrikaya 7 kişiyi taşıyan özel helikopter kayboldu. Pilotun İtalyan, yolcuların dördünün Türkiyeli, ikisinin ise Lübnanlı olduğu öğrenildi. Helikopterin Perşembe sabahı Toskana ile Emilia-Romagna bölgeleri arasında kaybolduğu açıklandı. Helikopterin hijyen ve ev temizlik ürünleri üreticisi "Roto Cart" isimli bir firmanın müşterilerini fabrikaya taşıma hizmeti verdiği belirtildi. Dün gazetemizin baskıya girdiği saatlerde (17:30) helikopteri arama çalışmaları devam ediyordu.

LUCCA

Finlandiya sınıra bariyer çekecek

Finlandiya, 1340 km'lik Rusya sınırına bariyerler inşa etmeyi planlıyor. Hükümet, Rusya’dan gelebilecek olası tehditlere karşı hazırlığı güçlendirmek amacıyla sınır yasasını değiştirmeyi planlıyor. Değişiklikler, Finlandiya tarafında sınır devriyelerini kolaylaştıracak yeni yolların yapılmasının yanı sıra çitler ve bariyerler gibi engellerin inşasına da izin verecek. Finlandiya NATO ittifakının üyesi değil ama 1995'ten bu yana Avrupa Birliği üyesi. Rusya ise Finlandiya’nın NATO’ya girmesine karşı çıkıyor ve “buna karşı gereken yanıtı veriririz” diyor.

HELSİNKİ

Hizbullah'tan Yunanistan'a uyarı 

Lübnan'da Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Yunanistan’ı uyararak “İsrail için gaz arayan gemiyi çekin, aksi halde gemiye gelecek zarardan siz sorumlu olursunuz” dedi. İsrail, tartışmalı deniz sınırında yer alan "Kariş" bölgesine 5 Haziran'da petrol ve doğal gaz arama çalışmaları için bir gemi göndermişti. İsrail'in Lübnan'a ait yer altı servetini çaldığını belirten Nasrallah,"Kariş ortak sahadır ve her türlü gaz çıkarımı durdurulmalıdır" dedi. 

BEYRUT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.