Dünyadan kısa kısa

Dünya Haberleri —

.

.

  • Petrol savaşı kızışıyor
  • Burkina Faso’da kanlı saldırı
  • İtalya'da sağ ittifak önde çıktı

Petrol savaşı kızışıyor

Bağdat ile Hewlêr arasındaki petrol kavgası büyüyor. Federe hükümet, Irak Petrol Bakanı İhsan Abdulcabbar hakkında suç duyurusunda bulundu. Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Kürdistan Bölgesi’nde çalışan şirketleri “korkutmak ve haklarına el sürmek” suçlaması ile Abdulcabbar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Bakanlık ayrıca, Bağdat El Kerh Mahkemesi’nin Güney Kürdistan’da faaliyet yürüten petrol şirketlerini 19 Mayıs’ta duruşmaya davet etmesine de tepki göstererek, “Bağdat’taki hiçbir mahkemenin böyle bir yetkisi yoktur” dedi.

HEWLÊR

 

Burkina Faso’da kanlı saldırı

Burkina Faso’nun Sahel bölgesinde düzenlenen silahlı saldırıda 50 sivilin hayatını kaybettiği duyuruldu. Hükümet Sözcüsü Lionel Bilgo, Pazar gecesi Seytenga ilçesine kimliği belirsiz silahlı kişilerin saldırdığını söyledi. Sivillerin hedef alındığı saldırıda en az 50 kişinin hayatını yitirdiğini aktaran Bilgo, can kaybının artabileceğini kaydetti. Bilgo, hükümetin bu korkunç saldırıyı şiddetle kınadığını da söyledi.

VAGADUGU

 

İtalya'da sağ ittifak önde çıktı

İtalya'da Pazar günü 971 belediyede yapılan kısmi yerel seçimlerde merkez sağ ittifak, önde gelen büyük kentleri ikinci tura kalmadan kazandı. Cenova, Palermo ve L'Aquila gibi bazı büyük kentlerde merkez sağ ittifakın adayları, seçimi ikinci tura kalmadan ilk turda yüzde 50'nin üstünde oy alarak kazandı. 26 büyük kentten 9'unu merkez sağ ittifakın kazandı, 4'ünü ise merkez sol ittifakın aldı, diğer 13 kentte ise ilk turda en çok oy alan iki aday arasında ikinci tur seçim yapılacak. Sistem karşıtı 5 Yıldız Hareketi ile sağ ittifak içindeki Lig Partis’inin oy kaybı bu seçimde de devam etti.

ROMA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.