Düsseldorf’a davet var

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Defend Kürdistan öncülüğünde “Kürdistan’ı savun” sloganı ile Cumartesi günü Düsseldorf’da yapılacak protestoya çok sayıda kurum ve sanatçı seferberlik ruhu ile katılım çağrısı yaptı.

Almanya’nın Düsseldorf kentinde Türkiye’nin Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırıları ve gerillaya karşı kimyasal kullanması Cumartesi günü protesto edilecek. Defend Kurdistan öncülüğünde Düsseldorf Merkezi Tren İstasyonu önünde saat 09.00’da başlayacak eyleme Almanya başta olmak üzere Fransa, İsviçre, Belçika ve Hollanda’dan katılım olacak. Çok sayıda kurum ve sanatçı açıklama yaparak halka gösteriye katılım çağrısında bulundu.

Defend Kürdistan organize ediyor
Miting ve yürüyüşün organizatörü Defend Kürdistan yazılı açıklamasında Kürt toplumu ve Kürt Özgürlük Hareketi’nin son on yılların en kapsamlı askeri saldırılarıyla karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek “Türkiye ile yakın ilişkilerini sürdüren Alman hükümeti başta olmak üzere Avrupa hükümetleri üzerinde baskı oluşturarak ve savaşın daha da tırmanmasını önlemeliyiz. Bu nedenle bizimle Düsseldorf'a gelin” dedi.

50 kurumdan davet var
Aralarında Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi (KCDK-E), Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Demokratik Birlik Partisi (PYD), Partiya İslamiya Kürdistan (PÎK), Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Kürdistan İslam Toplumu (CÎK), Partiya Azadî û Demokrasiya Êzîdiya (PADÊ), Partiya Çep a Demoqrat a Kurd li Sûriyê (PÇDKS), Partiya Zahmetkêşan-Başûr gibi Kürdistan’ın farklı parçalarından parti, örgüt, inanç birliklerinin olduğu Avrupa’daki 50 Kürdistani kurum da gösteri için ortak bir açıklama yaparak “Gerillanın direnişini seferberlik ruhuyla yükselterek Kürdistan’ı sahiplenelim. Herkes yürüyüşe katılmalı ve başkalarını da katmak için seferber olmalı” çağrısını yaptı.

Güçlü bir yanıt vereceğiz 
KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı da yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa’daki Kürdistanlı halklar ve dostları olarak, katliamlar ve uluslararası sessizliğe karşı güçlü bir yanıt vereceklerini söyleyerek herkesi Düsseldorf’taki protestoya çağırdı.

Mücadeleyi büyütelim
Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) ise yaptığı yazılı açıklamada, “Türk devletini bulunduğumuz her yerde teşhir etmeliyiz ve işgal saldırılarına karşı Avrupa’daki mücadeleyi büyütmeliyiz” diyerek eyleme katılım çağrısı yaptı.

Bir çağrı da sanatçılardan
Bir çağrı da Avrupa’daki Kürt sanatçılardan geldi. Aralarında Şemdin ve Seyidxan gibi birçok ismin olduğu sanatçılar yaptıkları açıklamada “İşgale, zulme ve kimyasal silah kullanımına karşı Kürdistan'ın savunmak için bizler orada olacağız. Tüm halkımızı da Düsseldorf’a bekliyoruz” dedi. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.