Efrînlilerden protesto yürüyüşü

Efrînlilerin Türk işgal tehditlerini protesto gösterisi

Efrînlilerin Türk işgal tehditlerini protesto gösterisi

  • Efrînli yurttaşlar, Şehba'daki Rus üssü önünde Türk işgaline ve sömürge evlerinin inşasını protesto etti.

Efrîn’de binlerce kişi, "Demografik değişim, sömürge evlerinin inşası ve mültecilerin geri dönüşü bölge halkına ve tarihine karşı bir suçtur" sloganıyla yürüdü. Kürt, Arap ve Türkmenlerin katıldığı yürüyüş, Wehşiye köyü ile Fafin ilçesi arasındaki yolda başladı. Yürüyüş, Wehşiye köyündeki Rus üssü önünde son buldu. Burada yapılan açıklamayı Direniş Kampı Eşbaşkanı Nayîla Îsa okudu. Türk devletine karşı uluslararası güçlerin sessizliğine tepki gösteren Nayîla Îsa, “Bu sessizlik birçok tehlikeyi de beraberinde getirir. Önümüzdeki günlerde istikrarı ve barışı bozabilir, devletler kendini savaşın içinde bulabilir" dedi. Özellikle Efrîn’de 'güvenli bölge' oluşturma bahanesiyle kontrol noktaları inşa edilmesinin suç olduğunu belirten Nayîla Îsa, Türkiye'nin çıkarları için Suriye'yi ve bölgeyi savaş alanına çevirerek, radikal güçler için güvenli bir sığınak haline getireceğini ifade etti.

Yeni saldırı tehdidini kınayan Nayila İsa, garantör devlet olan Rusya’ya, Türk hükümetine işgal saldırılarına sona vermesi için baskı yapması çağrısında bulundu. Nayîla Îsa, Türkiye'nin iddia ettiği sömürge evlerinin inşasını durdurmak ve demografiyi değiştirme planlarına engel olmasını istedi.

Açıklama sonrası Reşo, Mehmûd Eli, İbrahim Şêxo, Zekiya Osman ve İsmaîl Mûsa’nın yer aldığı heyet, Rus generallerle bir araya geldi ve net talepler içeren mektuplarını sundu. Görüşme sonrası konuşan heyet üyeleri, Rus generallerinin, Efrîn ve işgal altındaki topraklarda kontrol noktalarının yapımını durduracaklarını ve Rus kuvvetlerinin Türkiye'nin Şehba'ya saldırmasına izin vermeyeceklerini taahhüt ettiğini ifade etti. ŞEHBA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.