Ekvador'da göstericiler hedefte

Dünya Haberleri —

Ekvator'da gösteriler yayılıyor

Ekvator'da gösteriler yayılıyor

  • Ekvador'da devlet güçleri günlerdir artarak devam eden protestoları bastırmak için şiddet kullanıyor, gösterilerde en az 4 eylemci hayatını yitirdi.

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da artan gıda ve akaryakıt fiyatlarına karşı yaklaşık 10 gündür süren protestolar, bir eylemcinin polisin attığı biber gazının başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybetmesi üzerine giderek tırmandı. 13 Haziran'dan bu yana sağcı Cumhurbaşkanı Guillermo Lasso ile hükümeti protesto eden çoğunluğu yerlilerden oluşan binlerce kişi, başkent Quito'nun merkezi dahil birçok kentte gösterileri şiddetle bastırmaya çalışan polisle çatışıyor. Protestolarda şimdiye kadar 4 eylemci hayatını yitirdi, 18'i ağır 100'den fazla gösterici yaralandı, 100'ü aşkın eylemci de gözaltına alındı.

OHAL kaldırılsın talebi
Protestolara öncülük eden Ekvador Yerli Halklar Konfederasyonu (CONAIE), hükümetten 6 kentte ilan edilen OHAL'in kaldırılmasını ve polis şiddetinin durdurulmasını talep ediyor. Protestolarda öne çıkan ana talepler ise akaryakıt fiyatlarının düşürülmesi, işsizlik sorununun çözülmesi, yasa dışı madencilik faaliyetlerine son verilmesi, çiftçilerin kredilerinin geri ödeme sürelerinin uzatılması. QUİTO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.