Elleriniz kanlı 

Yurt Dışı Haberleri —

Stuttgart

Stuttgart

  • Almanya’da Kürt Halk Önderi Öcalan’dan 21 aydan beri haber alınamaması ile CPT’nin yalan beyanaları protesto ediliyor. Berlin ve Stuttgart’ta gençliğin yaptığı eylemlerde AB’nin başat güçlerinden olan Almanya’nın Türk devleti ile işbirliği kınandı. Berlin Alexanderplatz’da tecrit koşullarını canlandıran gençler bildiri dağıttı. Stuttgart’ta SPD toplantısına giren gençler, Türk devleti ile olan kirli pazarlıkları kınayıp; “ Sizin de ellerinizde kan var!” dedi. 

Enternasyonalist ve Kürt gençler, Türk devletinin Kurdistan’da yürüttüğü soykırım savaşında Almanya hükümetinin sorumluluğuna dikkat çekmek ve iktidar ortağı SPD’yi tavır almaya zorlamak için SPD’nin Stuttgart'ta düzenlediği toplantıda Kürt Halk Önderi Öcalan’ın fotografları ve pankartlar ile sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.

Berlin

Salona “Kürt halkına yönelik kimyasal saldırıları durdurun” yazılı pankart, Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik saldırılara dikkat çeken dövizler ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarıyla giren gençler, Türk devletinin Başûrê Kurdistan ve Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına ilişkin bir bildiri okudu. 

Gençler, Alman İçişleri Bakanı SPD’li Nancy Faeser'in kısa bir süre önce Türkiye'ye giderek AKP-MHP hükümetinin temsilcileriyle yaptığı görüşmeye atfen, "terörle mücadeleden" kasıtlarının Kurdistan topraklarının işgali ve Kürt halkının soykırımına destek vermek amaçlı olduğuna işaret etti. Gençlerin okuduğu bildiride; "SPD ve Türkiye'nin işbirliğini kabul etmiyoruz. Gerçek yüzünüzü gösteriyoruz. Sizin de ellerinizde kan var!" dendi. 

Geleceğimiz İmralı’da kilitli kalamaz

İmralı mutlak tecrit sistemi altında 24 yıldır rehin tutulan Kürt Halk Önderinin gençlerin de geleceği olduğuna dikkat çeken TekoJIN, TCŞ ve enternasyonalist gençler Almanya’nın Başkenti Berlin’in Alexanderplatz meydanından seslendi: “Gençliğin geleceği İmralı kapılarının ardında kilitli kalamaz.”

Almanya’nın başkenti Berlin’in merkezi meydanlarından olan Alexanderplatz’ta gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek ve protesto etmek amacıyla, tecrit koşullarını canlandıran bir gösteri gerçekleştirdi. TekoJIN, TCŞ ve enternasyonal gençlerin katıldığı eylemde, Abdullah Öcalan’ın İmralı’da 24 yıldır 11 metrekarelik bir odada yaşamını canlandıran gençler, ellerinde tuttukları döviz ve attıkları sloganlarla da özgürlüğünü talep etti.

İmralı’yı ziyaret ettiğini açıklayan İşkenceyi Önleme Komitesi CPT’nin ikiyüzlülüğünü reddettiklerini belirten gençler, buna dair hazırladıkları bildiriyi okuyup dağıttı. Gençler, “Gençliğin geleceği İmralı kapılarının ardında kilitli kalamaz. Dünyanın yaşadığı sorunlar ancak Önderlikle çözüm bulacaktır. Önderlik ile çözüm konuşulana dek eylemlerimiz devam edecektir” dedi.

Yaklaşık bir saat süren eylem, atılan “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe”, “Freiheit für Öcalan, Frieden in Kurdistan”, “Jin Jiyan Azadî”  sloganları ile sona erdi. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.