Endonezya can kaybı artıyor

Dünya Haberleri —

.

.

  • Cava adasındaki Ciranjang kentinde etkili olan 5,6 şiddetindeki depremde ölenlerin sayısı 162’ye yükseldi. Yaşamını yitirenlerin çoğunluğunu çocuklar oluşturuyor.

Endonezya'da en yoğun nüfusa sahip Cava Adasında meydana gelen depremde ölenlerin sayısı 162'ye yükseldi. 5,6 büyüklüğündeki depremde 326 kişi yaralanırken çok sayıda kişinin kayıp olduğu ve ölü sayısının artmasından endişe edildiği bildirildi. Şiddetli depremin, otomobille üç saatlik mesafede bulunan başkent Cakarta'da da hissedildiği belirtiliyor.

Batı Cava Valisi Rıdvan Kamil, ölümü teyit edilmiş kişi sayısının 162'ye yükseldiğini, yaşamını yitirenlerin çoğunluğunu çocukların oluşturduğunu açıkladı. Kamil, çok sayıda çocuğun, okul çıkışında ek derslere katılmak üzere dini eğitim veren kurslara gittiğini ve depreme kursta yakalandıklarını kaydetti.

Vali, enkaz altında çok sayıda kişi bulunduğuna işaret ederek ölü ve yaralı sayısının artmasını beklediklerini belirtti. Depremde ağır hasar gören 13 bini aşkın kişinin de tahliye merkezlerine götürüldüğünü bildirildi.

Artçı depremlerin saysının 62’ye ulaştığını açıklayan Endonezyalı yetkililer buların şiddetinin de 1,8 ile 4 arasında olduğuna dikkat çekti. 

"Pasifik Ateş Çemberi" olarak bilinen fay hatlarının kesiştiği volkanik bölgede yer alan 260 milyon nüfuslu Endonezya'da deprem, tsunami ve volkanik patlamalara sıkça rastlanıyor. CAKARTA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.