Enternasyonalist kadınlar en önde

Dünya Haberleri —

  • Almanya’da Kürt ve enternasyonalist gençlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için “Ji bo Azadiya Rêber Apo Werin Cenga Azadiyê/“Reber Apo’nun özgürlüğü için özgürlük mücadelesine gelin” şiarıyla başlattığı yürüyüş ikinci günü geride bıraktı. 

BERFİN DENİZ/DUİSBURG

Yürüyüşlerine Pazar günü Essen’dan başlayan gençler dün Duisburg Merkezi Tren İstasyonu önünde bir araya geldi. İlk gün 20 kilometre boyunca yol alan, sabah başlayan yürüyüşleri akşamki panelle birlikte geç saatlerde biten yürüyüşçülerden dün yorgunluktan eser yoktu. Yürüyüşün en önünde ise enternasyonalist kadınlar yer alıyor. 

Enternasyonalistler Kürtçe’ye aşina

Enternasyonalistler ile Kürt gençlerinin sayısının neredeyse aynı olması da dikkat çekiyor. Enternasyonalist gençlerin çoğunluğu Almanya’dan eyleme katılıyor.  Enternasyonalist gençler yol boyunca Kürtçe stranlara ve sloganlara çok aşina. Zaten bir kısmı Kürtçe de biliyor. Yürüyüşün dili çoğunlukla Kürtçe. Yürüyüş boyunca sık sık “Zap, Avaşin, Metina Berxwedana Gerila” “Yaşasın enternasyonalist dayanışma”, “Sara, Rojbin, Ronahî, Jin, Jîyan, Azadi” sloganları atılıyor. 

Dün 18 km yürüdüler

Yürüyüşlerinin dünkü etabında 18 km yürüyen gençler akşam Krefeld merkezdeki meşaleli yürüyüşe katıldı. Bugün Düsseldorf havalimanından kent merkezine yürüyecek gençler kentteki şehit anmasına katılacak. 2 gün boyunca polisin ve faşistlerin provokasyonlarına rağmen gençlerin yürüyüşü kararlılıkla sürüyor. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.