Estella: Yarım asırlık mücadele

Dünya Haberleri —

Estella

Estella

  • Kürt halkı ve mücadelesinin 40 yıllık dostu Estella Schmid 80. doğum gününü kutladı. Schimid’in dava arkadaşları kendisine özel hazırlanan kitapçık ve dünyanın birçok yerinden gönderilen mesajlarla yalnız bırakmadı.

 

Estella Schmid, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile geçmişte defalarca çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi. Başta kadın devrimi olmak üzere demokratik konfederalizmin iyi anlaşılması için büyük mücadeleler verdi. Ayrıca, Peace in Kurdistan, EUTCC, CAMPACC, Freedom for Öcalan Campaign gibi Avrupa genelinde Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt halkının hakları için siyasi ve sosyal çalışmalar yürüten birçok kurum ve kampanyanın öncü isimleri arasında bulunuyor. 

DAİŞ saldırısı sonucu şehit düşen YPG basın üyesi Firaz Dağ (Mehmet Aksoy) ile de yakın arkadaş olan Estella Schimid ve Aksoy’un doğum günleri aynı. Yoldaşları Aksoy’u mezarı başında Schmid’i ise evinin önünde ziyaret etti.

Estella Schmid’in 80. doğum gününü ve 40 yılı aşan yoldaşlığını selamlamak adına kendisine özel olarak dostlarının hazırladığı kitap ulaştırıldı. Kitapta PKK Yürütme Komitesi Üyesi Cemil Bayık, KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, Kurdistan Women's Community (KJK) Koordinasyonu, KONGRA STAR, EUTCC Genel kurulu adına Kariane Westrheim, Michael Gunter, Ferda Çetin, Asrın Hukuk Bürosu adına İbrahim Bilmez, Salih Muslim, Adem Uzun, Diene Nilüfer, Britanya Kürt Halk Meclisi adına Ercan Akbal, Halkevi Toplum Merkezi adına Yaşar İsmailoğlu ve UNITE sendikasından Simon Dubbins’in birer mesajı yer alıyor.

Schmid yoldaşlarına ve dostlarına teşekkür ederek yoldaşı ve yakın arkadaşı Mehmet Aksoy’u da sevgiyle andı. Schmid, “Bir ömürlük bu mücadelede hiç yorulmadan bizlerle beraber koşan ve beni unutmayan arkadaşlarıma ve yoldaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Ne kadar şanslıyım ki Mehmet gibi yaşamını mücadeleye adamış bir emekçi şehid arkadaşımla aynı gün doğdum. Mehmet’in mücadelesini gelecek nesillere taşımaya ve Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan’ın fikirlerinin yaymaya ve ayrıca derhal fiziki özgürlüğünü sağlamak için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.