Etna harekete geçti

Dünya Haberleri —

Etna yanardağı

Etna yanardağı

  • Etna yanardağında aktivitenin yoğunlaşması ardından kül püskürmeye başladı. Faal hale gelen yanardağdan yükselen dumanlar hava ulaşımını engellerken can kaybı rapor edilmedi. 

Avrupa'nın en aktif yanardağı olan İtalya'daki Etna volkanı bir kez daha patlamalarla kül püskürtmeye başladı. Etna'yı yamaçlarına kurulmuş olan özel cihazlarla yakından izleyen İtalya'nın Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü (INGV), bulut örtüsünün alevli lavları görmeyi engellediğini belirtti.
Yanardağın zirvesinin etrafında oluşan yoğun kül bulutları görüşü engellerken Doğu Sicilya'nın en büyük şehri olan Katanya havaalanındaki uçuşların askıya alınmasına neden oldu. Enstitü, şu ana kadar Katanya'ya ve Etna Dağı'nın yerleşime açık yamaçlarındaki en az bir kasabaya bir miktar kül düştüğünü söyledi. Henüz herhangi bir ölüm veya yaralanma ise bildirilmedi.
İtalyan haber ajansı ANSA da Adrano ve Biancavilla kasabalarındaki insanların pazar günü yanardağdan patlama sesleri duyduklarını bildirdi. İtalya'nın Ulusal Sivil Koruma Dairesi ise yaptığı bir uyarıda, artan volkanik aktivite sonrası Etna'da ani değişiklikler meydana gelebileceğini kaydetti. 2021'in başlarında yaşanan benzer patlamada yanardağın faaliyeti birkaç hafta sürmüştü. ROMA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.