Evde korona testi yapılabilecek

Dünya Haberleri —

.

.

  • Almanya’da evde kendi kendine korona test yapma süreci başladı. Hızlı koronavirüs test kitlerini Aldi, Lidl, Rewe, Edeka, DM ve Rossmann gibi market zincirlerinden almak mümkün.

 

Almanya’da kendi kendine hızlı koronavirüs testi yapmak artık mümkün. Aldi, Lidl, Rewe, Edeka, DM ve Rossmann gibi market zincirlerinden alabileceğiniz kitlerlerle virüse yakalanıp yakalanmadığınızı öğrenebilirsiniz. Ayrıca eczanelerin de hızlı testlerin tedarikine başlamak istediği belirtiliyor.

Almanya Federal İlaç ve Tıbbi Ürünler Enstitüsü, 24 Şubat’ta vatandaşlar tarafından uygulanabilen bu testlere ilk onayı vermişti.Almanya Sağlık Bakanı Spahn geçtiğimiz haftalarda hızlı sonuç veren koronavirüs testlerinin yaygınlaştırılacağını ve insanların kendi kendine test yapabilecekleri kitlerin de gerekli izni aldıktan sonra yakında piyasaya sürüleceğini duyurmuştu.

Dünya genelinde koronavirüs vaka sayısı şu ana kadar 117 milyon 120 bini aşarken, 2 milyon 600 bin 860 kişi hayatını kaybetti.

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yaptığı açıklamada koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan kitlesel travmanın “İkinci Dünya Savaşı’ndan daha yoğun olduğunu” belirtti. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, korona salgınının ruh sağlığı üzerindeki etkisinin uzun yıllar boyunca süreceğini söyledi. KÖLN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.