Eylemler hız kesmeden sürüyor

Yurt Dışı Haberleri —

  • "Tecride, Faşizme, İşgallere Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Özgürlüğünün sağlanması temelinde  Kürdistanlıların Avrupa’daki eylemleri devam ediyor.

 

Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve özgürlüğü talebiyle Almanya’nın Hannover kentinde sürdürülen “Özgürlük Nöbeti” eylemini Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) aktivistleri devraldı. Eylemde gün boyunca Almanca açıklamalar yapılırken, eylem halaylar ile son buldu.

Stuttgart kentinde ise TCŞ aktivistleri düzenledikleri bir sivil itaatsizlik eylemi ile tecridi protesto etti. “Bê Serok jiyan nabe” ve “Es Lebe Ocalan” sloganlarının atıldığı eylemde gençler, meşaleler eşliğinde kent merkezindeki caddelerde yürüyüş gerçekleştirdi.

İsviçre'de yaşayan Kürdistanlıların Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliğine mektup kampanyası da devam ediyor.

Hamle kapsamında St Gallen kantonuna bağlı Rapperswill kentinde Şehit Çiyager Halk Komünü öncülüğünde kentin merkez postanesinden BM'ye mektup gönderildi.

Cenevre de Kürdistanlılar, “Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesini sahiplenerek Öcalan'a uygulanan tecritin biran önce son bulması için İsviçre İşçi Partisi ile birlikte hazırlanan 400’e yakın mektubu BM Genel Sekreterliğine gönderdi.

BM'ye toplu mektup kampanyası İsviçre'de kantonlar ve meclisler bazında hız kesmeden devam ederken önümüzdeki günlerde Bern, Basel, Solothorn, Zürih dahil onlarca kentte hazırlanan mektuplar gönderilecek.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.