Êzîdxan'da bir devre daha

Êzîdxan Asayişi

Êzîdxan Asayişi

  • Êzîdxan Asayişi'ne bağlı Şehit Selam Akademisi'nin Şehit Baz Mordem Eğitim Devresi düzenlenen törenle sona erdi.

Êzîdxan Asayişi Komutanlığının 20 üyesi, askeri disiplin ve güvenliği geliştirmek amacıyla Şehit Selam Akademisi'nin Şehit Baz Mordem Eğitim Devresi'ni tamamladı. 40 gün süren eğitimde Êzîdî tarihi, bölgenin korunmasında Êzîdî gençlerin görev ve sorumlukları ile askeri disiplin konularına yer verildi. 

Eğitim devresi, Şengal Duhla Derneği'nde düzenlenen askeri törenle sona erdi. Törende konuşan Şengal Özerk Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Heso İbrahim, “Êzîdî gençliğinin topraklarını koruma konusunda kendisini sorumlu hissetmesi ve bu eğitimlerden geçmesi Êzîdî halkı için büyük bir zaferdir” dedi. 

Düşmanın fırsat bulduğunda Şengal’i işgal edeceğine dikkat çeken Heso İbrahim, “Êzîdî gençleri Önder Apo’nun fikir ve felsefesi üzerinde örgütlendiği sürece düşman artık topraklarımıza adım bile atamaz” diye konuştu.

Şehit Zerdeş’in ‘Annelerimiz rahat uyusun, artık Tawûsê Melek’in fedaileri var’ sözüne vurgu yapan Heso İbrahim, son olarak şunları söyledi: “Gençlerimiz topraklarını korumaya hazır oldukları sürece başarı garantidir.” ROJNEWS/ŞENGAL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.