FC Jiyan Kürdistan geriden çevirdi

Yurt Dışı Haberleri —

  • Fransa’da Jiyan Kürdistan, 1-0 geriye düştüğü maçı bırakmadı ve 2-1 galip geldi. Dalkurd FF ise ligin son maçında rakibiyle 2-2 berabere kaldı.

 

AZAD AGİR/FRANKFURT

Bu hafta Avrupa’da amatör liglerde mücadele eden Kürt takımlarından Fransa’da Jiyan Kürdistan, lideri 1-0 geriye düşmesine rağmen maçı 2-1 galip gelip devirirken, Dalkurd FF ise son ligin son maçında rakibiyle 2-2 berabere kaldı.

3.sıraya yükseldi

Fransa’nın Rounen şehrinde bulunan bulunan FC Jiyan Kürdistan, bu hafta deplasmanda bütün maçlarında galibiyet alan ve sadece bir beraberliği bulunan Mesnil Franqu’ya konuk oldu. İkinci yarının 50. dakikasında yediği golle 1-0 geriye düşen FC Jiyan Kürdistan maçı bırakmadı ve Nadir Mourabit’in penaltı golüyle eşitliği sağladı. Galibiyeti getiren golü ise 90. dakikada Silla Sory kaydetti. Bu galibiyetle puanını 22’ye çıkaran FC Jiyan Kürdistan 3. sıraya yükseldi.

FC Jiyan Kürdistan haftaya deplasmanda Bonsecours St Leger’e konuk olacak.

Dalkurd 2. lig yolunda

İsveç üçüncü ligine denk gelen Ettan Norra ligi takımlarından Dalkurd FF, ligin son hafta maçında deplasmanda IFK Haninge ile karşılaştı ve maç 2-2 berabere sonuçlandı. Dalkurd FF adına golleri 44. dakikada Fabio De Sousa Silva ve 65. dakikada Bakhtiar Rahmani kaydetti. Dalkurd FF, 1 ve 4 Aralık’ta yapacağı iki play off maçında galip gelmesi halinde üst lig olan Süperettan ligine yükselecek.

Serkeftin’de kaleci üç puanı korudu

Frankfurt’ta Kreisliga A liginde mücadele eden Kürt takımı FC Serkeftin 92, bu hafta deplasmanda karşılaştığı FC Heisenrath Goldstein’i 3-1 mağlup etti. FC Serkeftin 92 kalecisi Sebastian skor 3-1’e geldikten sonra pek çok bariz gol pozisyonunu kurtararak galibiyette önemli rol oynadı. 

23 puanla 7. sırada bulunan FC Serkeftin 92, haftaya ligin ilk yarısının son maçında deplasmanda Concordia Eschersheim II’ye konuk olacak.

 

Almanya’da bulunan Kürt takımlarının maç sonuçları ise şöyle:

SC 1960 Hanau 1 - 5 TS Ober-Roden

Dersim Rüsselsheim 0 - 2 VFB Ginsheim

Wandsetal 1. 1 - 2 Dersimspor 1.

FC Castrop- Rauxel 3 - 4 FC Roj

BU 2 1 - 5 FC Bingöl 12

Kandil Saarbrücken 4 - 1 SV Saar 05 Saarbrücken J U 23

Kurdischer FC Gl 0 - 2 SG Altenb/ Eud/Schwabenr

TV Meckelfeld 5 - 0 Ciwan Walsrode 

MTV Alstedt 2 - 2  SV Newroz Hildesheim

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.