FED-DEM 1. Konferansı gerçekleşti

Yurt Dışı Haberleri —

FED-DEM konferansı

FED-DEM konferansı

  • Kuzey Almanya’da yaşayan Kürtlerin çatı örgütü  FED-DEM 1. konferansını 30 delegenin katılımıyla Bremen’de gerçekleştirdi.

 

Bremen Brati Derneği’nde düzenlenen konferans Bremen, Hamburg, Hannover, Kiel, Oldenburg ve Kassel kentinden gelen delegelerin katılımıyla gerçekleşti.

İki gün devam eden konferans, "Bi rihê serkeftina Garê herin ser kar" şiarı ile yapıldı.

Konferans başta Garê olmak üzere Kürdistan’ın şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Divan seçimi ile devam eden konferansta KCDK-E Koordinasyonun bildirgesi okundu.

Konferansta; Avrupa çapında siyasi, kültürel ve toplumsal çalışmalar yürüten demokratik halk meclislerinin iradi güç olması, daha fazla inisiyatif sahibi olması gerektiği dile geldi. Ayrıca eğitim çalışmalarının yürütülmesi, toplumsal doğanın yeniden yapılanması, özgür yurttaşlık, ahlaki-politik toplumun inşası, öz savunma vb. konularda da  tartışmalar yürütüldü.

Konferansta bir dizi karara da gidildi.

2021 yılında tüm meclis inşa çalışmalarının Garê zafer ruhu ile yürütülmesinin esas alınacağı belirtilen konferansta alınan kararların bazıları şöyle:

* Tüm Meclis ve komünlerimiz, Önderliğimizin özgürlüğü sağlanıncaya kadar kesintisiz mücadele eder,

* Demokratik Ekolojik ve Kadın Özgürlükçü paradigmayı yaşamın tüm alanlarında temel ilke olarak ele alır.

* Ahlaki politik toplumun inşası için hayatın her alanında örgütlenir. Kapitalist modernitenin en temel silahları olan dincilik, milliyetçilik ve cinsiyetçilikle mücadele eder, demokratik toplum modelini esas alır,

* Konfederal sistemin temel özelliği olan farklılıkların uyum içerisinde ve kendi özgünlükleri temelinde örgütlemesi önünde engel olan anlayışlarla mücadele eder.

BREMEN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.