Feldmann görevden alındı

Dünya Haberleri —

Peter Feldmann

Peter Feldmann

  • Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann’ın istifa etmemesi sonucu yapılan referandumda görevine son verilmesi kararı çıktı. 

Frankfurt Belediye Meclisinin hakkıda çıkan yolsuzluk iddaları ve soruşturma ile ilgili olarak aldığı azil kararına uymayan Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann için yapılan referandumdan azil kararı çıktı. Pazar günü yapılan referandumda oy kullananların 95,1'i başkanın görevden alınmasını istedi.

Yüksek maaş ve kayırma
Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un lideri olduğu Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyesi Feldmann hakkında Frankfurt savcılığı geçen martta şimdi ayrı olduğu eşine "haksız menfaat sağlamak ve görevini kötüye kullanmaktan" soruşturma başlatmıştı. Feldmann'ın 2018'deki seçim kampanyasına fon sağlayan bir kurumun işlettiği çocuk kreşinin yöneticiliğini yapan belediye başkanının eşinin "aşırı derecede yüksek bir maaş" aldığı ifade edilmekteydi. Yine eski eşinin bir şirket arabasını kullandığı ve iki yıldan beri de Bunun karşılığında politikacının kurumun çıkarlarını ön planda tutmayı kabul ettiği iddia ediliyordu. 
Davası geçen ay başlayan 64 yaşındaki Frankfurt Belediye Başkanı ise suçlamaları kesin bir dille reddediyor. Feldmann'ın Eintracht Frankfurt'un UEFA Avrupa Ligi Şampiyonluğu'nu mayıs ayında kazanmasının ardından yapılan kutlamalarda kupayı takım kaptanı ve antrenörünün elinden alması da kamuoyunun büyük tepkisini çekmişti. Belediye Başkanı yaşananlardan dolayı özür dilemiş fakat kulüp yönetimi Feldmann'ı stadyumda 'istenmeyen kişi' ilan etmişti.

Seçim 4 ay içinde olacak
Geçtiğimiz aylarda kendi partisi de dahil olmak üzere birçok kesimden yapılan istifa çağrılarını görmezden gelen Peter Feldmann’ın yasalara göre gelecek cuma görevi resmi olarak bırakması gerekiyor. 4 ay içinde gerçekleştirilecek yeni seçimlere kadar ise Yeşiller partisinden yardımcısı Nargess Eskandari-Gruenberg yerine vekalet edecek. CDU seçim tarihi için 5 Mart’ı öneriyor. FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.