Feldmann’ın azli isteniyor

Dünya Haberleri —

Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann 

Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann 

  • Eşi Zübeyde Temizel’e AWO’ya ait bir çocuk yuvasında işe girerken yüksek maaş ödenmesini sağladığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılan ve istifası istenen Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann’ın azledilmesi yönünde önemli bir adım atıldı.

Dün toplanan Frankfurt Belediye Meclisi büyük bir çoğunlukla Belediye Başkanı Peter Feldmann’ın azledilmesi için girişimlerin başlatılması yönünde karar aldı. Azledilmeye yönelik oylama 14 Temmuz’da yapılacak. 63 yaşındaki Feldmann’ın azledilmesi için öncelikle Belediye Meclisi’ndeki oylamada üçte iki çoğunluk gerekiyordu. İşlemlerin başlaması için yapılan oylamada bu çoğunluk sağlandı. Feldmann’ın partisi Sosyal Demokrat Parti (SPD) de dahil olmak üzere Yeşiller, Hür Demokrat Parti (FDP), Hristiyan Birlik Partisi (CDU) ve aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) de azledilemeye yönelik destek verdi. Sol Parti ve diğer küçük parti grupları ise karşı oy kullandı.

İstifaya yanaşmıyor

Belediye Meclisi’ndeki koalisyon partileri, oylama öncesinde yolsuzlukla suçlanan Feldmann’dan derhal istifa etmesini istemişti. Ancak Feldmann istifa taleplerini geri çevirdi. Yeşiller’den Dimitrios Bakakis, “Feldmann tüm şehri derinden utandırdı ve yerel siyasete büyük zarar verdi” dedi. SPD Belediye Meclisi grup lideri Ursula Busch ise Feldmann’a çağrı yaparak “Frankfurt’un hak ettiği temsil için” yolu açmasını istedi. 

FRANKFURT






 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.