Filipinler'de ölü sayısı artıyor

Dünya Haberleri —

  • Filipinler'in orta ve güneydoğu kesimlerini vuran Rai Tayfunu'nda can kaybı 375'e, yaralı sayısı ise 500'e yükseldi. Kayıplar nedeniyle ölü sayısının daha da artmasında endişe ediliyor. Yetkililere göre en az 56 kişi halen kayıp.

Ordu da arama ve kurtarma çalışmalarına katılıyor. Tayfunun büyük yıkıma neden olduğu Bohol şehrinde evler oturulamaz hale geldi. İletişim hatlarının ve cep telefonu şebekelerinin zarar görmesi nedeniyle haberleşmede de güçlük yaşanıyor. 

1,2 milyon kişi yardım bekliyor

Bohol Valisi Arthur Yap ise dün yaptığı açıklamada acil durum fonu tükendiği için 1,2 milyon kişiye pirinç ve diğer gıda yardımlarının yapılamadığını açıkladı. Vali Yap, hükümetin sosyal yardım departmanının bölgedeki 375 bin aile için 35 bin gıda paketi gönderme sözü verdiğini ancak bölgeye az miktardaki gıda paketlerinin dahi henüz ulaşmadığını söyledi. 

Vali’den ‘yağma’ uyarısı

Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’ye seslenen Vali, "Gıda için para göndermeyecekseniz asker ve polis göndermelisiniz, yoksa burada yağma olacak” dedi. Zira Duterte, hafta sonu Bohol'u ziyaret ederek felaket bölgesine 40 milyon Dolar’lık yardım yapmayı göndereceğini açıklamıştı.

BOHOL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.