Finlandiya Rusya sınırına duvar

Dünya Haberleri —

.

.

  • NATO üyeliği tartışmalarında sona doğru ilerleyen Finlandiya, Rusya sınırına 200 km uzunluğunda duvar inşa etmeye başladı.

Rusya Finlandiya arasındaki 1.340 kilometrelik sınırın 200 km uzunluğundaki bölümüne 3 metre yüksekliğinde ve üst kısmında dikenli tel örgüler olan bir duvar inşaa ediyor. Hali hazırda sınır hattı boyunca uzanan hafif ahşap çitler bulunuyor. 

Finlandiya, Ukrayna'da savaşmak üzere askere gitmek istemeyen bu yüzden kaçan Rus vatandaşlarının yasal olmayan geçişlerini engellemek için duvarın yapılmasına karar verildiğini açıkladı. Fin parlamentosu, ülkenin NATO ittifakına üyelik teklifini hızlandıracak bir yasa tasarısını Salı günü görüşmeye başladı.

Duvar, projektör, gece görüş kameraları

Imatra sınır kapısı civarındaki duvar çalışmaları ormanların temizlenmesiyle başlarken, yeni yol ve duvarın Mart ayında görünmeye başlayacağı planlanıyor. Duvarın belirli bölümlerine gece görüş kameraları, ışıklar ve hoparlörler yerleştirilecek. Sınır Muhafızları'na göre, Imatra'daki 3 kilometrelik pilot projenin Haziran ayı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Finlandiya Temmuz ayında Sınır Koruma Yasası'nda yeni değişiklikler yaparak daha güçlü bir duvar inşa edilmesine izin verdi. Mevcut ahşap çitler çiftlik hayvanlarının sınırı geçmesini önlemek için kullanılıyor. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.